Last news in Fakti

14 Декември, 2015 13:18 7 844 14

Стенли Кубрик: Аз фалшифицирах стъпването на Луната

  • луната-
  • стенли кубрик-
  • аполо 11
Стенли Кубрик: Аз фалшифицирах стъпването на Луната - 1

Аз фалшифицирах стъпването на Луната. Това твърди в новопоявил се филм американският режисьор Стенли Кубрик.

Лентата посочва, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята, посочват в. „Дейли стар“. Изданието твърди, че въпросният филм е заснет 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри. Той публикува видеото чак сега заради поет ангажимент пред режисьора за неговото разпространение.

В него Стенли Кубрик твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. по времето на мисията „Аполо 11”. Сцените били заснети на земята.

В представената версия обаче в. „Дейли експрес“ открива несъответствия и се съмнява в нейната достоверност. Според изданието човекът, представен на лентата за Кубрик, не прилича на него. По тази причина той е бил е заснет в полусянка, за да не се забележи измамата. Лошото качество на записа с признанията на Кубрик само налива вода в мистерията.  

От години в медийното и публичното пространство се въртят конспиративни теории, че човек не е стъпвал на Луната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 144

    0 1 Отговор
    http://fakti.bg/technozone/164569-chasha-kafe-v-kosmosa

    На кого ги разправям аз .
  • 2 раптор

    1 3 Отговор
    Е стенли кубрик е най-големия... Щом с филма си е успял да измами дори разузнаването на СССР... (сарказъм) Склерозиралия дядка яко тролва! Да бъда честен!
  • 3 ВИванов

    2 1 Отговор
    Вие докато го видите това и се сетите да го публикувате, тя сензацията замина и стана съвсем ясно че е фалшификат ... даже има качено видео от заснемането на клипа, където водещият, който задава въпросите, обяснява на актьора играещ Кубрик, как точно да говори и го нарича по име - Том

    Коментиран от #5

  • 4 656

    3 3 Отговор
    Много ясно че не са стъпвали на Луната янките, само нашата исперкала Луна от биг брадър е ходила там . NASA заблуди целият свят.
  • 5 144

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВИванов":

    Оценка:
    –96 +0
  • 6 ЦКНАБКП

    0 1 Отговор
    Луната е запазена територия единствено за рашките !!!!!

    Коментиран от #11

  • 7 ТАКАШИСАН

    0 0 Отговор
    Путин редовно отскача до луната да си инспектира заведенията там ко знайте вие хахаа ! Руснаците са започнали отдавна производство на лунна водка бахахаха
  • 8 тони

    2 0 Отговор
    По-скоро публикувайте новината как НАСА публикуваха над 8000 снимки с висока резолюция от полета и кацането на Луната: https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/albums
  • 9 диан

    0 0 Отговор
    аз вярвам че сме ходили
    и че напредваме с огромен скок:)
    някой предпочитат да си мислят
    че сме толкова прости и никога
    няма да мръднем от тук
    техен избор
  • 10 Тръгнал към Марс

    0 2 Отговор
    "Стъпването на Луната" е една огромна лъжа, с която американците скриват огромното си изоставане в Космоса в сравнение с руснаците от тогавашния СССР. Американските учени от НАСА, след разпада на СССР, осъществен от множеството си агенти начело с Горбачов, Яковлев и Шаварнадзе, останаха изумени от напредналото ниво на руснаците в сферата на Космоса и ракетните двигатели в сравнение с тях. И до сега достъпа на американците до Космоса се осъществява с руски ракети носители, а международната космическа станция, стана възможна благодарение на споделения много годишен опит на руснаците. Америка, това е Холивуд и задкулисната им пропаганда. Филмчето за Луната е създадено за ниско интелектуалните американски консуматори, за да се гордеят със страната си, докато ядът поредния натъпкан с хормони и ГМО сандвич от Макдоналдс.
  • 11 Той

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЦКНАБКП":

    "Луната е запазена територия единствено за рашките !!!!!"
    Що не попиташ макетата чия е Луната?
  • 12 Ваня

    0 0 Отговор
    Искам да ми дадеш линк или да ми напишеш тук как да намеря този клип, в който показват фалшифицирането на интервюто :)
  • 13 путин

    0 0 Отговор
    ваня - https://www.youtube.com/watch?v=-CA5hwTyU6A
    отиди директно на 4:55, преди това научи английки, защото подозирам че русофилистиците не знаете много този език.
  • 14 Сталин

    0 0 Отговор
    От "кацането" на Луната изминаха 46 години. Защо никой до сега не повтори "подвига" на американците от 1969 година, въпреки че технологиите напреднаха много?