Last news in Fakti

10 Януари, 2016 11:26 2 398 4

Ирина Бокова – най-подходящият кандидат за ООН

  • ирина бокова-
  • кандидат-
  • оон-
  • генерален секретар-
  • умения-
  • юнеско-
  • анализ

Ирина Бокова получава оценка 4.5 от възможни 5

Ирина Бокова – най-подходящият кандидат за ООН - 1
Снимка: БТА/ AP, таблици: Diplomaticourier.com

Мандатът на Бан Ки-мун е към своя край. На дневен ред стои важният въпрос – кой ще е неговият наследник на поста генерален секретар на ООН?

Американското издание „Дипломатик куриър“ даде своя обоснован отговор, че най-подходящият кандидат за поста е Ирина Бокова.

Следващият генерален секретар трябва да е от Източна Европа – заради ротационния принцип. Изданието анализира внимателно няколко компонента, сред които лидерски качества, управленски способности, дипломатически умения и опит в международните отношения.

След оценка на всичките критерии генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова получава оценка 4.5 (от възможни 5), с което се нарежда на първо място сред посочените девет лица. Другата българка в класацията – Кристалина Георгиева – е на осмо място с оценка от 2.9.

Американското издание дава максимална оценка 5 на Ирина Бокова за няколко ключови компонента – доказано лидерство, управленски способности, опит в международните отношения, дипломатически умения, лингвистични умения.

„Дипломатик куриър“ изброява и останалите потенциални кандидати за генерален секретар на ООН от Източна Европа, като най-висока оценка, след тази на Бокова, изданието дава на бившия президент на Словения Данило Тюрк. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 trafoPOST

    1 1 Отговор
    Е, няма начин, дъщерята на убиец да застане начело на ООН. Да не забравяме, че използва позицията си на шеф на Юнеско да обяви летщата чиния на Бузлуджа за световно културно богатство.
  • 2 144

    0 2 Отговор
    В този свят управляван от сатаната колкото си по зъл толкова по висок пост заемаш.
  • 3 тошибиян

    1 0 Отговор
    евало си е не на квадрат ми на кубик
  • 4 българин

    0 0 Отговор
    През април 2014, без предупреждение, без никаква мотивация, правителството на Орешарски уволнява Стефка Славова, представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие. Защо? За да назначат на нейното място ченгеto на Първо главно на Държавна сигурност и много по-важно - съпруг на Ирина Бокова, Калин Митрев. Партията наистина се грижи за децата си! Има и много други признаци за това, че тази жена не е читав човек и не си служи с почтени средства. В официалната й биография в страницата на ЮНЕСКО пише, че тя е била външен министър на България и освен това държавен секретар за европейска интеграция (Secretary of State for European Intеgration). Първо, тя никога не е била външен министър на България и това е лесно проверимо, и второ - подобна позиция като главен секретар не съществува във Външното ни министерство. Тоест, натъкваме се на една гигантска манипулация и то в международен план.