Last news in Fakti

13 Януари, 2016 16:55 1 041 0

Няма доказателство, че атаката в Истанбул е била насочена срещу германци

  • турция-
  • томас де мезиер-
  • германия-
  • истанбул-
  • атентат-
  • терорист-
  • задържан

Томас де Мезиер определи атентата като атака срещу човечеството

Няма доказателство, че атаката в Истанбул е била насочена срещу германци - 1
Снимка: БТА/ AP

Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер заяви, че няма доказателство терористичният атентат в Истанбул да е насочен срещу германски граждани, съобщи World Bulletin.

От външното министерство на Германия потвърдиха, че десет германци са загинали при самоубийствения атентат в туристическия център на Истанбул „Султанахмет“.

Томас де Мезиер, който е в Турция, определи атентата като „атака срещу човечеството“. Той добави, че не вижда причина германските туристи да избягват Турция като дестинация.

Въпреки това външното министерство на страната посъветва гражданите да избягват гъсто населени места на публични места и туристически атракции в Истанбул.

В същото време турските власти заявиха, че са арестували един човек, свързан със самоубийствения атентат, извършен от 28-годишния саудитец Набил Фадли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: