Last news in Fakti

22 Януари, 2016 07:30 956 0

Сергей Лавров ще говори пред форума за сигурност в Мюнхен

  • сергей лавров-
  • говори-
  • форум-
  • сигурност-
  • мюнхен

Руският президент Владимир Путин на два пъти отклонявал поканата да говори пред форума

Сергей Лавров ще говори пред форума за сигурност в Мюнхен - 1

Руският външен министър Сергей Лавров ще води руската делегация за тазгодишния форум в Мюнхен по въпросите на сигурността.

Това потвърди пред медиите председателят на конференцията Волфган Ишингер.

„Ние очакваме руската делегация да бъде представена на високо ниво. Тя ще бъде водена от външния министър на Москва. Освен това и ключови фигури от правителството са потвърдили своето участие“, разкри Волфган Ишингер.

Говорителят на президента на Русия Дмитри Песков уточни пред Интерфакс, че работният график пречи на Владимир Путин да посети форума в Мюнхен.

Самият Ишингер намекна, че на два пъти през миналия септември и декември Путин е отклонявал молбата да говори на конференцията.

През 2016 г. 52-та Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността ще се проведе между 12 и 14 февруари.

На Мюнхенската конференция не се взимат обвързващи решения, но това е най-важният форум в Европа и света, където се обсъждат най-парещите теми. Особено важни са контактите между висшите представители на държавите участнички. Често пъти един разговор на четири очи може да доведе до решение на важен проблем.

Форумът по традиция се провежда в голямата зала на 5-звездния хотел „Байеришер хоф“.

През 2007 г. Владимир Путин участва в 43-то издание на форума. Там той произнесе реч, в която обвини САЩ, че прекрачват границите по всякакъв начин и опитват да създадат нови разделителни линии в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: