Last news in Fakti

28 Януари, 2016 12:55 1 516 5

Турция ще продължи да подкрепя туркмените в Сирия

  • туркмени-
  • турция-
  • подкрепа-
  • пкк-
  • ислямска държава-
  • ердоган

Турските власти са обсъдили и други критични въпроси, сред които централно място е заемала борбата срещу ПКК

Турция ще продължи да подкрепя туркмените в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските власти обявиха, че ще продължат да подкрепят туркмените в северозападната част на Сирия, станали обект на въздушни удари от Русия, съобщи „Дейли Сабах“.

Решението бе обявено след среща на Съвета за национална сигурност на Турция, продължила седем часа в президентството в Анкара.

Турските власти са обсъдили и други критични въпроси, сред които централно място е заемала борбата срещу Кюрдската работническа партия (ПКК) и групировката „Ислямска държава“.

Факти.бг припомня, че на 24 ноември миналата година турски изтребители Ф-16 свалиха руски бомбардировач Су-24. Единият от пилотите загина.

Лидерът на туркмените, за когото се предполага, че е убил руснака, заяви: „Този пилот ни бомбардираше в продължение на пет минути, преди да бъде свален самолета. Наши братя бяха убити или ранени от тези бомби. Няма място за човек, който атакува цивилни туркмени – напълно съзнателно“.

Анкара обвини Москва, че воюва не с „Ислямска държава”, а с различни групировки, включително и туркмените, населяващи райони в Сирия близо до границата с Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    0 1 Отговор
    ,,Който си го търси,
    някой ден си го намира,,
  • 2 Burgas

    1 0 Отговор
    Да живее братският кюрдски народ!
  • 3 раптор

    1 2 Отговор
    Къде са либерастите да разправят колко е грешно от страна на Турция! Начи Русия като си подкрепя руснаците в Украйна, опищяха цялата планета... Санкции, макнциии... И при положение, че Башар Асад си е легитимен лидер от доста време, докато корумпираната паплач в украйна не е особено! Има го сценария, че майдан си беше чиста монета, държавен преврат! Дори и да не така... основания има!

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Много им се услади евтиният петрол и не спират да се месят във вътрешните дела на Сирия, рано или късно все пак ще получат това, което заслужават.
  • 5 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    украина и сирия са две коренно различни държави.в едната има демократично избрано правителство и власт гарантираща правата на всички ,а в сирия има диктатор и гражданска воина.де ти лом де ти лондон!
Новини по държави: