Last news in Fakti

28 Януари, 2016 15:03 1 277 0

Десетки загинали бежанци край Гърция

  • бежанци-
  • десетки-
  • гърция

Удавили са се поне 24 души

Десетки загинали бежанци край Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Поне 24 души загинаха, след като лодка с бежанци потъна край гръцкия бряг, съобщи в. „Гардиън“.
В момента тече спасителна операция с кораби и лодки от Европейската агенция за граничен контрол „Фронтекс“ край гръцкия остров Самос. Спасени са 10 души, а 24 трупа са намерени. Смята се, че в лодката е имало 45 души. Търсят се изчезналите.
5-ма от оцелелите са били открити, докато се държали за плаващо парче дърво. Това кара властите да смятат, че най-вероятно потъналият плавателен съд е дървен. Оцелелите са в шок и не са способни да дадат ясна информация за случилото се. Няма информация за националността на имигрантите.
През вчерашния ден друга лодка потъна край остров Кос, оставяйки 7 мъртви. От нея бяха спасени 2-ма души. Гърция вече поиска повече помощ от ЕС за овладяване на бежанския поток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: