Last news in Fakti

29 Януари, 2016 09:51 2 091 3

Финландия експулсира 20 000 бежанци

  • финландия-
  • експулсира-
  • бежанци

Затягат се мерките за имигрантите от Ирак, Афганистан и Сомалия

Финландия планира да експулсира 20 000 бежанци от тези, които са пристигнали в страната през последната година, съобщи Free Europe.

Секретарят на местното министерство на отбраната Пайви Нерг заяви, че нейната страна ще отхвърли две трети от молбите за убежище, подадени на нейна територия през миналата година. За сравнение през 2014 г. са били отхвърлени 56%. През 2015 г. молби за убежище са подали около 32 000 души, пристигнали в страната.

„През последните години стандартно отказ получаваха около 60% от молбите. Сега обаче ние затягаме критериите за иракчани, афганистанци и сомалийци“, заяви Нерг.

Властите във Финландия са решили, че ситуацията със сигурността в Ирак, Афганистан и Сомалия се е подобрила. За това и са затегнати мерките спрямо имигрантите от тези страни. Близо 20 000 от търсещите убежище във Финландия са граждани на Ирак. До един месец трябва да са готови два чартърни полета за депортиране на иракчани. Ще бъдат създадени отделни транзитни центрове за имигрантите, които доброволно напускат страната и тези, които ще трябва да направят това принудително. Близо 4000 от търсещите убежище са оттеглили молбите си.

В Швеция вече обявиха, че планират да депортират 80 000 от бежанците на своя територия.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сериозен

    0 0 Отговор
    Да видим как ще стане това ...
  • 2 аз

    1 0 Отговор
    Браво-сега цяла европа да върне хлебарките от дупките ,от които изпълзвха
  • 3 123455

    1 0 Отговор
    Всички,от всички държави трябва незабавно да се депортират /кой откъдето е/
    Турция да се отреже от амбицийте и да оказва влияние върху ЕС,само защото е съюзник в НАТО.
    Без Турция ще е по добре,Русия не е заплаха ,ако не я закачате и американците ако не се бъзикат с нея.
    Европа да си отвори очите и да изрита агентите ,които я управляват,стига са спали французи и германци.
Новини по държави: