Last news in Fakti

29 Януари, 2016 16:11 2 007 9

40% от германците искат оставката на Меркел

  • ангела меркел-
  • германия-
  • оставка-
  • бежанци-
  • криза с бежанците

Резултатите от анкетата дойдоха малко след като Германия прие втория пакет с мерки за ограничаване на бежанския поток

Все повече германци са убедени, че канцлерът Ангела Меркел трябва да подаде оставка, заради политиката на отворени врати към бежанците, съобщава Дойче веле", позовавайки се на социологическо проучване.

Според данните на социологическата агенция Инса, която прави своята анкета по поръчка на списание "Фокус", 39.9% от анкетираните германци заявяват, че бежанската политика на Меркел е основание тя да се оттегли. 45.2% от над 2000-те запитани казват, че не виждат причина канцлерът да напусне поста си. Останалите 15 процента нямат становище по въпроса.

Меркел отдавна се ползва с висока популярност сред германците, но тази подкрепа е намаляла през последните месеци, най-вече заради нарастващия брой на лица от Близкия Изток и Северна Африка, които търсят убежище в Германия.

Членове на дясната популистка антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия" са особено критични към Меркел, като двама на всеки трима техни поддръжници са убедени, че тя трябва да подаде оставка.

За оттеглянето на Меркел се обявяват и 45,4% от анкетираните симпатизанти на Лявата партия в Германия, 44 % от членовете на Свободната демократическа партия и 41,3% на поддръжниците на социалдемократите.

Най-силната подкрепа за канцлер идва от Зелените и членовете на Християндемократически съюз на Меркел, като съответно 30% и 26.6% от техните симпатизанти призовават за оставка.

Резултатите от анкетата, която е проведена между 22 и 25 януари, дойдоха само часове, след като управляващата коалиция в Германия прие втория пакет с мерки за ограничаване на бежанския поток.

Приетите промени затягат още повече правилата за получаване на бежански статут в страната. Мерките предвиждат изграждане на нови приемни центрове, в които процедурата за приемане или отхвърляне на молби за бежански статут ще са светкавични.

Германските депутати приеха, че Алжир, Тунис и Мароко са в списъка на сигурните държави, което ще доведе автоматично до отказ на бежански статут на техни граждани.

Коалиционните партньори едва се разбраха по въпроса дали бежанците, които вече са получили статут, могат да доведат семействата си в Германия. Лидерът на социалдемократите Зигмар Габриел заяви, че ще бъде въведен период на изчакване от две години, преди бежанците да могат да поискат семействата им също да получат статут. Изключение ще се прави само за фамилни членове, които вече са в бежански лагери, но в други държави. Тези от лагерите в Турция, Йордания и Ливан имат приоритет.

Според германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер компромисът, който управляващите са направили, показа, че коалиционното правителство е "в състояние да действа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    2 1 Отговор
    Те и други работи искат.
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Време и е да я натирят !!! Да си ходи с всичката паплач която покани така любезно !!!
  • 3 Пе6о

    2 1 Отговор
    40 % искат оставка, а останалите 60 % са араби:)
  • 4 щази

    2 0 Отговор
    това необяснение на германската културна инженерна и банкерска мисъл от гдр е толкова умна колкото кристалина и ирина....мекере и мюре на кгб и цру 2-3-4-5 агентки и харчат и казват къде са паричките на 51-процента от света...идвала е със черни гащи на нашето черноморие документирано и какво да ви кажа да се вземат със лилипуткин ще са номер 1 в света по пиене на френско шампаанско и уриниране на бетон....не защото са умни а друго неможат а в сащ ще карат само мерседес амг
  • 5 кмета

    2 0 Отговор
    50 години след думите на Кенеди " Аз съм Берлинчанин!", американският президент Барак Обама ще произнесе реч пред Бранденбургската врата - мястото, където друг негов предшественик Роналд Рейгън заяви: Г-н Горбачов, премахнете стената!
    Срам ,аз виках и на меркел ти си за затвора, ти си за ЗАТВОРА после ме задържаха и ме съдиха мене как то и да е.
  • 6 Любо

    2 0 Отговор
    Тази бабичка няма да се даде лесно.
  • 7 Адолф Айхман

    1 0 Отговор
    Като им нае.ат рязаните още веднъж жените ще станат 80 %
  • 8 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Да изтрепат циганите и всичко ще се върне като преди.
  • 9 909

    0 0 Отговор
    100 % искат оставката на тая отвратителна продажна стара вещица !
Новини по държави: