Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 13:31 1 348 1

Ехуд Олмерт влезе в затвора

  • мехуд олмерт-
  • влезе-
  • затвора

Той е настанен в специално крило

През днешния ден започва присъдата на бившия израелски премиер Ехуд Олмерт, съобщи The Jerusalim Post.

Видео камери заснеха как кола откарва Олмерт в затвора Рамле, който се намира в околностите на Тел Авив. Така той се превърна в първия израелски премиер, който излежава присъда в затвора.

Очаква се той да излежи поне 18 месеца в затвора, но при определени обстоятелства присъдата може да продължи 27 месеца. Олмерт ще бъде настанен в специално крило на затвора, като пред килията му ще има специална охрана.

В крилото ще бъдат настанявани само специално проверени затворници. Олмерт беше осъден във връзка със съмнителна сделка с недвижими имоти, извършена докато беше кмет на Йерусалим. Очаква се в специалното крило с него да бъдат настанени и други обвиняеми по същия случай.

За Олмерт ще има специални отделения за хранене и медицински услуги. Мерките са взети, за да може той да бъде защитен от евентуален рекет от страна на други затворници, които да се опитват да изтръгнат държавни тайни от него. Иначе на него ще му бъде позволено да внесе 7 книги в затвора, телевизор с ограничен брой канали и DVD плейър. От управата на затвора подчертават, че с изключение на мерките за неговата сигурност, Олмерт няма да живее в по-различни условия от останалите затворници.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    0 0 Отговор
    Пак тема за Васик, ние обикновените българи не можем да направим обективен коментар, но ще се радваме тя да го направи