Last news in Fakti

7 Март, 2016 08:30 1 100 0

Лондон се включва в мисията на НАТО в Егейско море

  • великобритания-
  • бежанци-
  • нато-
  • фронтекс

Нейният старт беше отлаган, защото страните - членки на НАТО Турция и Гърция не бяха съгласни по определени детайли

Лондон се включва в мисията на НАТО в Егейско море - 1
Снимка: АП/БТА

Великобритания ще се включи в мисията на НАТО в Егейско море срещу трафикантите на бежанци с няколко кораби и хеликоптер. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън, преди да отпътува за срещата на върха в Брюксел.

„Бежанците трябва да бъдат спрени от тяхното опасно пътуване“, заяви Камерън.

Водената от Германия мисия на НАТО започна в неделя. Нейният старт беше отлаган, защото страните - членки на НАТО Турция и Гърция не бяха съгласни по определени детайли на мисията, свързани с използването на техните териториалните води и въздушното им пространство.

НАТО ще събира информация за трафикантите и ще ги предава на Гърция, Турция и на Европейската гранична агенция Фронтекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: