Last news in Fakti

9 Март, 2016 16:55 1 071 2

Разследват германски министър за плагиатство

  • урсула фон дер лайен-
  • плагиатство-
  • министър

Урсула фон дер Лайен е обвинена в плагиатство в докторската си работа

Половин година Медицинският университет в Хановер се съвещаваше за докторската работа на германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, пише в.„Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

Аферата за евентуалното плагиатство в докторската работа на Фон дер Лайен ще приключи днес в 19 ч. българско време.

В момента сенатът на медицинското висше училище заседава и трябва да вземе решение дали да се отнеме докторската титла на германския министър на отбраната. Фон дер Лайен се намира в САЩ и през тази вечер трябва да държи реч в университета Станфорд, където през 1993 г. е била слушател.

Ловците на плагиати силно критикуват Фон дер Лайен за нейната докторска работа от 1990 г. Те твърдят, че са намерили плагиатство в 27 от 69-те страници на работата. Тя отхвърля тези обвинения. Самата Фон дер Лайен помоли Медицинския университет да направи проверка на докторската й работа.

Урсула фон дер Лайен е бивш премиер на провинцията Долна Саксония. Тя е представител на Християндемократичния съюз в Германия. Заема поста на министър на отбраната от 17-ти декември 2013 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    1 1 Отговор
    Ако искате да затриете войската, която преди се наричаше вермахт - сложете министър жена с купена медицинска диплома.
  • 2 Иванов

    0 0 Отговор
    ПО повод дипломни и докторски работи внимателно..При обучение се прилагат методи з а промиване на мозъци и видни ръководители задължително се пазят от подобни рискови за декодиране и трайно увреждане на личноста обучения..

    Няколко пъти попадах на декодирани доктори на науките в академии страшно е...
Новини по държави: