Last news in Fakti

13 Март, 2016 12:30 3 401 0

Мексико е залято от вълна сатанински убийства

  • мексико-
  • сатанистки ритуали-
  • убийства-
  • екзорсизъм-
  • сатанински убийства-
  • вампири

Свещениците смятат, че е нужен масов екзорсизъм, за да се пречисти страната от злото

Мексико е залято от вълна сатанински ритуални убийства и екзорсистите заявяват, че има безпрецедентно търсене на техните услуги.

Отец Хосе Антонио Фортеа, водещ мексикански екзорсист, който веднъж вече е препоръчвал извършването на масов екзорсизъм на цялата страна, е предупредил за увеличаването на сатанинските ритуални убийства.

Той заявява, че "преклонението пред дявола" произтича от т.нар култ към Санта Муерте, изобразен като човешки скелет, облечен като булка за сватба. Името означава "Светата Смърт" и е свързано с древните езически ритуали на ацтеките, които принасяли хора в жертва на своите богове. Смятало се за изключителна чест да умреш в името на боговете.

„Манията по вампири също е нещо много близко до сатанизма", заявява отец Фортеа в интервю за телевизионният канал Си Ен Ей.

Според него тази мания "не е просто вкус към тъмнината, а по-скоро вкус към злото, естетически свързан с начина на възприемане на живота изобщо." 

"Вампиризмът напълно се вписва в идеите за поклонение пред дявола", каза той.

За сатанизъм и екзорсизъм се заговори отново, след като преди няколко дни 24-годишният Едуин Хуарес Палма, работник в ресторант, е бил пребит и удушен, преди гърлото му да бъде прерязано със счупена бутилка от привържениците на вампирски култ по време на церемония, която трябвало да го превърне във вампир, пише вестник "Сън".

Полицията съобщи, че младият мъж е бил убит след като е бил прилъган да участва в церемония по посвещаване, за да стане част от сатанински култ наречен Синовете на Бафомет 1.

Вместо това обаче, той е бил завързан и измъчван, а един от предполагаемите убийци убедил останалите, че тяхната жертва трябва да даде живота си, преди да се върне към живот като вампир. Двама мъже и една жена по-късно са били арестувани във връзка с убийството. Те признали, че са членове на култа "Синовете на Бафомет 1".

Носят се слухове, че мексиканските наркокартели се молят на Санта Муерте за защита от полицията и от смъртта. Те молят светицата скелет да бди над техните доставки на наркотици и дори й предлагат човешки жертви.

Отец Фортеа свързва възхода на сатанинските култове със секуларизма в страната.

Колкото повече обществото изоставя пътищата на Бога, толкова повече случаи на сатанизъм ще се появяват. Колкото повече нацията почита християнството, толкова по-малко случаи на преклонение пред дявола ще има", казва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: