Last news in Fakti

20 Март, 2016 14:42 1 346 2

Атентаторът в Истанбул имал връзки с „Ислямска държава“

  • анкара-
  • ислямска държава-
  • атентат-
  • ефкан ала-
  • мехмет йозтюрк

Атентаторът е идентифициран – Мехмет Йозтюрк

Атентаторът в Истанбул имал връзки с „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските власти обявиха, че атентаторът, самовзривил се в Истанбул и отнел живота на четирима цивилни, имал връзки с „Ислямска държава“.

Това съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на информация за взети ДНК тестове от мястото на престъплението.

Вътрешният министър Ефкан Ала заяви на пресконференция, че атентаторът е идентифициран като Мехмет Йозтюрк, роден през 1992 година в югоизточната провинция Газиантеп.

Министърът добави, че убиецът е имал връзки с джихадистката групировка „Ислямска държава“, но не е бил следен от полицията заради чисто досие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 2 Отговор
    Нали уж бяха кюрдите?
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Имал връзки с ИД, ама не бил следен заради чистото му досие!

    Та да не би да е имал любовна връзна с някой от ИД, та са решили да не го следят?! Сякаш е много трудно да се предположи, ако някой е свързан с терористична организация, какво може да извърши!
Новини по държави: