Last news in Fakti

20 Март, 2016 18:10 1 440 0

Причината за катастрофата на Boeing-а остава неясна

  • ростов на дон-
  • самолет-
  • катастрофа

Експертите, разследващи катастрофата на летището в Ростов на Дон, при която загинаха всички 62-ма пътници, все още не могат да разберат коя е причината за нея. „За момента има само предположения, но те не са подплатени с документи. Основна версия за момента няма”, казаха близки до разследването, цитирани от агенция ТАСС.

„По предварителна информация самолетът на Fly Dubai, извършващ полет от Дубай, който не е успял да кацне от първия път е направил втори кръг. След втория кръг той е прекратил кацането и се е насочил към трети кръг. На височина около 900 метра и при скорост 400 км/ч се е опитал да завие наляво и почти вертикално, под ъгъл от 60 градуса буквално се е врязал в земята в левия край на пистата”, обясняват източници. По техни данни метеорологичните условия в Ростов на Дон са били сложни. Силата на вятъра е достигала 11-17 м/сек. По време на полета и преди кацането екипажът не е докладвал за никакви технически проблеми.

Към момента се посочват няколко причини за трагедията: грешка на пилотите, сложни метеорологични условия, технически проблем и възможно въздействие на други фактори.

Черната кутия на разбилия се Boeing 737-800 е силно повредена, но информацията в нея може да бъде разшифрована, съобщиха от Международния авиационен комитет. Колко време ще отнеме свалянето и обработването на данни е сложно да се каже. По-рано днес министърът на транспорта Максим Соколов предупреди, че разследването ще трае дълго време.

От днес започна и изплащането на компенсациите на роднините на загиналите 62-ма пътници.

Властите разрешиха започване на разчистването на пистата. Очаква се летището да започне да работи от утре - 21 март. Въпреки това днес два самолета без пътници излетяха. Причината е, че машините не могат дълго време на стоят на земята, тъй като план трябва да изпълняват други полети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА