Last news in Fakti

23 Март, 2016 12:33 944 0

Тед Круз и Бърни Сандърс отвръщат на удара

  • тед круз-
  • бърни сандърс-
  • сащ

Двамата спечелиха първичните избори в Юта

Тед Круз и Бърни Сандърс спечелиха първичните избори в Юта, съобщи USA Today.

По-рано стана ясно, че Хилари Клинтън и Доналд Тръмп са удържали победа в Аризона. Круз е спечелил повече от 50% в Юта и има възможност да привлече гласовете на всички 40 делегати от щата за президентската номинация на Републиканската партия. Междувременно сенаторът на Тексас получи подкрепата на Марко Рубио, който вече се оттегли от надпреварата при републиканците. Все пак Круз все още изостава значително от Доналд Тръмп, който е привлякъл гласовете на 739 делегати и се приближава до нужните 1237 за получаване на номинацията.

В надпреварата за президентската номинация на Демократическата партия Бърни Сандърс успя да спечели вота в Юта и Айдахо. Все пак той продължава да изостава от Хилари Клинтън, която спечели в Аризона. Бившата първа дама вече има гласовете на 1 163 делегата и е съвсем близо до подсигуряването на своята победа в първичните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА