Last news in Fakti

26 Март, 2016 11:21 1 794 0

Убиха служител по сигурността на белгийска АЕЦ

  • сигурността-
  • аец-
  • белгия

Пропускът му е бил откраднат

В белгийския град Шарлероа е бил убит служител на службата по сигурността в атомната електроцентрала“Тианж“, съобщи белгийското издание „Derniere Heure“.

Престъплението е станало в четвъртък вечер, докато загиналият е разхождал кучето си. Оказва се, че неговият пропуск за влизане в електроцентралата е бил откраднат. На 24-ти март бяха иззети пропуските на 11 от работниците в централата.

Tова стана след атентатите в Брюксел на 22-ри март, при които загинаха 31 души. Веднага след това излязоха информации, че всъщност основните цели в плана на терористите са били атомните електроцентрали в страната. Техните планове обаче са се променили след ареста на смятания за организатор на атентатите в Париж Салах Абдеслам.

АЕЦ „Тианж“ е една от най-големите електроцентрали в Белгия, като заедно с електроцентралата „Дул“ произвеждат 52% от електроенергията в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: