Last news in Fakti

30 Март, 2016 15:47 803 0

Похитителят от Кипър остава в ареста за 8 дни

  • ларнака-
  • кипър-
  • самолет
Похитителят от Кипър остава в ареста за 8 дни - 1

Египтянинът, който във вторник похити самолет Еърбъс А320 и го принуди да кацне на летището на кипърския град Ларнака, ще остане в местен арест още 8 дни, съобщават местни медии.

Решението е на съд в Ларнака. Срещу похитителя Сейф ад Дин Мустафа, гражданин на Египет, са повдигнати обвинения за пиратство, незаконно притежаване на експлозиви, отвличане и тероризъм.

Сейф Мустафа се предаде във вторник доброволно на полицията около 14,40 местно време. Близки на похитителя разкриха, че той е страдал от психическо заболяване след като съпругата му Марина Парасху го напуснала и взела със себе си двете им деца.

Междувременно стана известно, че по време на отвличането на самолета похитителят е искал да кацне в Турция или Гърция, но екипажът го разубедил, че горивото ще стигне едва до Кипър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА