Last news in Fakti

5 Април, 2016 10:13 3 013 0

Кървава нощ в Нагорни Карабах

  • нагорни карабах-
  • кървава-
  • нощ

Джон Кери и Сергей Лавров обсъдиха възможностите за овладяване на ситуацията

Кървава нощ в Нагорни Карабах - 1
Снимка: БТА/AP

Още 13 души загинха по време на боевете в Нагорни Карабах през изминалото денонощие, съобщи „Дойче Веле“.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лаврор вече са разговаряли за възможността за съвместни действия по овладяването на ситуацията. Те са обсъдили как да върнат Армения и Азербайджан отново на масата за преговори.

Сепаратистките сили в Нагорни Карабах обявиха, че по време на бомбардировки са загинали трима цивилни и двама войници. В същото време от Азербайджан обявиха, че трима техни представители са загинали по време на среднощен обстрел от страна на арменските сили.

Арменците обвиниха азербайджанските сили и, че са използвали реактивни системи за залпов ракетен обстрел „Смерч“. Това бе съобщено от говорителя на арменското военно министерство Арцун Ованисян, цитиран от РИА Новости.

Според него азербайджанската армия използва за нападение ударни дронове. От Баку заявиха, че арменските сили са обстрелвали азербайджанските позиции с минохвъргачки. Ударите са засегнали и населени места по североизточната и югоизточната бойни линии.

Конфликтът в Нагорни Карабах ескалира на 2-ри април, след като Баку и Армения се обвиниха в провокативни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА