Last news in Fakti

10 Април, 2016 09:58 2 358 6

„Ислямска държава“ подготвя удар в Германия

  • ислямска държава-
  • германия-
  • атентати-
  • терористи-
  • ханс-георг маасен-
  • разузнаване

„Ислямска държава“ използва пропагандата, за да насърчи свои сподвижници да извършат удари

„Ислямска държава“ подготвя удар в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ иска да извърши терористични атентати в Германия. Това заяви шефът на местното разузнаване Ханс-Георг Маасен пред вестник „Велт ам зонтаг“.

Той добави, обаче, че германските власти в момента нямат информация за конкретни планове за терористични удари.

Маасен заяви, че групировката „Ислямска държава“ използва пропагандата, за да насърчи свои сподвижници да извършат удари в Германия.

Ханс-Георг Маасен сподели още, че в Германия са били предотвратени голям атентати благодарение на успешната работа на службите за сигурност.

Попитан колко ислямисти в Германия се разглеждат като потенциално опасни, шефът на разузнаването отговори „около 1100 ислямисти“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Контрабас

    2 2 Отговор
    Ако калпавите, безхарактерни, двуполови политици пуснат службите с ясна задача, до месец много джихадисти ще се обесят, удавят или получат инфаркт и инсулт!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Контрабас":

    Ако изчезнат 1100 човека, без да има медийни статии, никой няма да разбере, освен самите джихадисти. Това са 4 самолета по 275 човека на борда.
  • 3 пени

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Контрабас":

    Политиците са лапачи 99% и от тях полза няма. За мен по-интересно е, че спътниковите разузнавания снимат и знаят и колони с джихадисти и придвижванията им често. Но защо няколко десетки Дрона не подлепнат една такава колона? например ако преминат десет Дрона над такава колона и в точен момент пуснат по 3 бомби, то със сигурност колоната ще се поразреди над две трети, а ако се прецени точно дължината и и се пуснат повече дронове и в точен момент изчислявайки скоростта на дроновете и колонота се пуснат подаръци, със сигурност по-голямата част от колоната ще се изпари. Това ми е по-интересното, защото щом се придвижват тези колони, дори и нощем, те биват засичани от какви ли не спътници и разузнавания.
  • 4 кроко

    2 2 Отговор
    Ми, добре са решили джихадистите! Току виж им дойде акъла в главата на германците и я хвърлят на клада кукуферкелката!
  • 5 Сашо

    1 1 Отговор
    Защо не е Хитлер на власт сега в Германия . Един блицкриг и за 24 часа един джихадист няма да остане .
    Но за жалост след 1944 евреите яко се окопаха в Европейските правителства . Контролират народите отвътре , никой не може премърда . Това черно нашествие е техен проект , покрепен от Руснаците .
  • 6 Вирус

    1 1 Отговор
    Защото не позволява главния "инвеститор" финансиращ огромния трафик на бежанци/мигранти, ислямисти/терористи ,оръжия и т.н ....
Новини по държави: