Last news in Fakti

12 Април, 2016 15:19 1 152 1

Тайни агенти замесени в "Досиетата Панама"

  • агенти-
  • замесени-
  • досиетата панама

Данъчните служби обискираха офиса на Мосак Фонсека в Лима

Тайни агенти замесени в "Досиетата Панама" - 1
Снимка: БТА/AP

Тайни агенти и техни информатори са използвали услугите на кантората „Мосак Фонсека“ за създаването на офшорни компании за прикриването на своята дейност, съобщи „Зюдойче Цайтунг“.

Сред агентите е имало близки посредници на ЦРУ. В схемите са участвали и участници в скандала с продажбата на американско оръжие в Иран през 80-те години, за да се улесни освобождаването на американски заложници в Ливан.

Разкрива се също, че участие в офшорни компании имат високопоставени служители ню тайните служби на поне три страни – Саудитска Арабия, Колумбия и Руанда. Сред тях е бившият шеф на саудитското разузнаване Камал Адхам. През 70-те години той се считаше за един от основните посредници на ЦРУ в Близкия изток.

В същото време данъчните служби обискираха офисите на „Мосак Фонсека“ в столицата на Перу - Лима. В страната беше сформирана специална комисия, която да проследи дали чрез компанията са били изнасяни активи от страната.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    0 2 Отговор
    АМЕРИКАНСКИТЕ фекалии с една дума!!!
    Дезинформация, дезинформация, дезининформация!!!
    Пропагенда!!!
    Фалшифициране!!
    Манипулиране!!!
Новини по държави: