Last news in Fakti

15 Април, 2016 17:20 796 0

Белгийският министър на транспорта подаде оставка заради пропуски в сигурността

  • белгия-
  • министър на транспорта-
  • жаклин галант-
  • оставка-
  • пропуски в сигурността-
  • летища

Тя бе обвинена, че е пренебрегнала критични доклади на ЕС за пропуски в сигурността на летищата в страната

Белгийският министър на транспорта подаде оставка заради пропуски в сигурността - 1
Снимка АП/БТА

Министърът на транспорта в Белгия подаде оставка след обвинения, че е игнорирала пропуски в сигурността на летището в Брюксел преди атаките на 22 март.

Поверителен документ разкрива наличието на пропуски в сигурността на белгийските летища, открити след оглед на инспектори от Европейската комисия през 2015 г.

Министър Жаклин Галант отрече да е виждала доклада, който бе изваден от опозиционните партии, които твърдят, че тя е скрила от правителството информацията от доклада.

При терористичните атаки, на летище Завентем и метростанция в Брюксел, загинаха 32 души.

Премиерът Шарл Мишел по-рано защити Галант, като заяви пред парламента, че докладът не е стигнал до нея.

Въпреки това в петък сутринта, след публикуването на още документи, Мишел заяви, че "това е в противоречие с онова, за което бях уведомен", съобщи държавната телевизия RTBF.

RTBF цитира депутат от центристката партия на премиера, според когото късно вчера са се появили документи, които доказват, че Галан и подчинените й са знаели за доклада на ЕК.

След среща на кабинета премиерът Шарл Мишел заяви: „Транспортният министър Жаклин Галан предложи оставката си на краля, която беше приета.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: