Last news in Fakti

22 Април, 2016 17:29 1 248 3

НАТО няма да се разширява скоро

  • нато-
  • скоро-
  • разширява

Това бе заявено от американския посланик в организацията

Няма шансове за разширяването на НАТО в близко бъдеще, заради опасенията, че това може да дестабилизира Русия. Това бе заявено от американския посланик в Алианса Дългас Лут, цитиран от „Ройтерс“.

„Аз смятам, че Русия играе важна роля в стратегическата среда и че тази среда ще блокира разширяването на НАТО. Не смятам, че през следващите няколко години или дори повече, в организацията ще има място за разширяване. Няма как да постигнем консенсус в близко бъдеще, относно присъединяването на Украйна и Грузия“, заяви Лут.

През декември НАТО покани Черна гора да стане част от първото разширяването на Алияанса след 2009 г. Това предизвика недоволството на Москва. Руските власти се противопоставят на всяко присъединяване на бивши съветски области в съюза.

Обещание за членство получи и Грузия през 2008 г. Част от Алианса очакват да станат още Македония и Босна и Херцеговина. Според Лут политиката за нови членове на НАТО остава отворена. Страните-членки обаче трябва да се договорят за това, какви нови членове трябва да бъдат приети.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майстор Манол

    3 2 Отговор
    той Путин така ще ви разшири, та чак ще се пукнете.
  • 2 Механика

    3 2 Отговор
    Искаше да каже :
    "Разбрахме, че сме изостанали доста във въоръжаването, направихте ни за смях на няколко пъти, така, че се отказваме да дърпаме Русия за опашката на този етап" , а каза :
    "Нато няма да се разширява скоро"
  • 3 kcaniba

    2 2 Отговор
    нАТО си получи разширител на ан..те жлези!!!
    Най много е просто да се пръсне!!!
    Русия с Индия и Китай могат да ги сринат за 6-12 часа....