Last news in Fakti

26 Април, 2016 09:36 2 186 30

Обама: Путин вижда НАТО и ЕС като заплаха за Русия

  • барак обама-
  • владимир путин-
  • русия

Според президента на САЩ Москва се опитва да подкопае единството на ЕС

Обама: Путин вижда НАТО и ЕС като заплаха за Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че държавният глава на Русия Владимир Путин се опитва да подкопае единството на Европейския съюз, който вижда като заплаха.

В интервю пред CBS Обама заяви още, че бежанската криза в Европа е проблем и за САЩ,

„Това е удар по европейската политика. Кризата дава инерция на крайно – десния национализъм. Така се подсилва разпадането на ЕС, което в някои случаи се стимулира от президента Путин.

Той вижда НАТО, ЕС и трансатлантическото единство като заплаха за руската власт. Мисля, че той бърка в това отношение. Опитвал съм да му покажа, че една силна и обединена Европа, работеща със силна и отворена към света Русия е правилната рецепта. До този момент той не е напълно убеден в това“, заяви Обама.

Той добави и позицията си, според която на предстоящия референдум във Великобритания, британците трябва да изберат да останат в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Май не е точно така

    1 3 Отговор
    1. И най-заблудените зомбита са наясно, че няма как НАТО да се шири по всички граници на Русия и последната да гледа безучастно какво се случва. 2. Съвсем скоро един от най-важните военни в САЩ заяви съвсем ясно, че Русия е заплаха за САЩ. 3. Точно сътрудничеството между Русия и Европа подлудяват щатите и те се чудят как да се вклинят и забавят този неизбежен процес. Накратко - то бива лицемерие и наглост, ама това вече минава всякакви граници. А и май трябва някой да обясни на Обама, че европейците все още не са толкова лумпенизирани и зомбирани колкото неговите подопечни. Е, сега като ни подкарат с ГМО-та и корпоративни политики - сигурно и нас ще докарат рано или късно до това средно-щатско мислене...
  • 2 Никога повече

    2 3 Отговор
    Русия не може да казва на отделните държави дали да се присъединяват към НАТО. Това е суверенно право на всяка страна да реши дали да се присъедини или не. Неприятно е, вреди на монпола със скъпи горива, вреди на търговията с оръжие, но не може да бъде насилствено наложено вече на никоя държава, която е страдала дълги години от отези ограничения.

    Коментиран от #3

  • 3 ЧЕСТНО

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Никога повече":

    НАТО ДА СИ СПАЗВА ДОГОВОРА ЗА НЕРАЗШИРЕНИЕ ПОДПИСАН СЛЕД РАЗПАДА НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР?!::!;;!:;;;;;?????
  • 4 Хомот

    3 1 Отговор
    Лъжеш! Няма подписан договор. Българите и много други нации достатъчно страдахме от имперското ви поведение. Не сме ви подчинени, васали и или роби. Достатъчно стара цивилизация сме, че да ни давате тон в живота и да казвате какво може и какво не. Точно това поведение е причнно следствената връзка много държави да се откажат от всякакъв бизнес с вас. Не търси вината в друг.

    Коментиран от #10

  • 5 cornholio

    2 1 Отговор
    Нито НАТО е реална заплаха за Русия, нито обратното. Всичко е политическо помпане на мускули ...

    Коментиран от #6

  • 6 справедлив

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "cornholio":

    Не пич,НАТО е реална заплаха не само за Русия,ами и за целият свят.Да ти напомня в колко войни е участвал Алианса-само и само заради американските амбиции и алчност.Ако НАТО не беше иструмент на САЩ-а с равноправни гласове на членовете си-може би има някакъв сисъл от него--а сега си е направо заплаха...
  • 7 неудобен

    3 1 Отговор
    Най обикновен лъжец и манипулатор, слуга на кремълските геополитичнески интереси. Въобще не се прави на бългаски патриот и родолюбец. Кажи кога е подписан договор за неразширение?
  • 8 НЕТЪП

    1 3 Отговор
    Пошла, нагла, безочлива и прозрачна тъмна гад.
  • 9 манипулатор

    1 2 Отговор
    Какъв манипулатор. Русия не се страхува от силна Европа, напротив добре се сработи с ЕС, но точно това не де хареса на Вашинктон. САЩ са тези, които искат слаба Европа, за да е командват както си искат. И не Русия е виновна за бежанския поток, защото Сорос беше движещата сила. "Русия да е отворена към света" за Обама значи да сложат ръка на ресурсите и и да е исконсумират до край. Ядец, Русия не е Ирак и Либия.
  • 10 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хомот":

    ДО ХОМОТ И ПОДОБНИ ИЗВРАТЕНИ И НЕУКИ МАНИПУЛАТОРИ.ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ Е МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ПРЕЗ 1997 Г.КАТО ОЩЕ ПРЕЗ 1999 Г.ПОЛША ПЪРВА ИСКА РАЗТРОГВАНЕТО МУ И СЛЕД ПОКАНА ОТ АТЛАНТИЦИТЕ Е ПРИЕТА В НАТО. А СЯ И НЕУДОБНИЯ ДРАСКАЛ ПО ДОЛУ УДОБНИ ЗА НЕГОВИЯ НАЧАЛНИК ГЛУПОСТИ ДА ВЗЕМЕ МААААЛКО ДА ПОУЧИ ИСТОРИЯ.
  • 11 тцтцтц

    2 1 Отговор
    Само това ли измисли за 3 часа? Както ти казах вече, няма писмен договор, забраняващ разширяването на НАТО на изток. Няма никакво ограничение суверенна държава да се присъедини към НАТО, ако има заплаха за суверенитета й. Разбираш ли колко безпочвени са всичките ти тези, колко си лек и колко фалшиво е всичко в което вярваш.

    Коментиран от #13

  • 12 стратокастър

    2 1 Отговор
    Няма договор за "не разширяване на НАТО" и въпросът е защо след Прибалтика,Централна и Източна Европа към пакта се стремят и Грузия и Украйна ?


    Мое би Асад е най верния съюзник на Путин но докога ? Докога Русия ще се зъби на целия свят като бито куче?


    Русия ще се превърне в нормална държава тогава когато започне да се грижи повече за гражданите си отколкото за бомбите и Путин започне да подава данъчни декларации!
  • 13 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "тцтцтц":

    ЯВНО И С РС НЕ МОЖЕШ ДА РАБОТИШ А ОМАГьОСВАШ ХОРАТА С ПРОСТОТИИ. МОЖЕШ ДА НАБЕРЕШ -НАТО -РУСИЯ 1997 И ДА СЕ ПООБРАЗОВАШ А АКО НАМЕРИШ И ДРУГИЯ ДОГОВОР КОЙТО ПУТИН Е СКЛЮЧИЛ С НАТО А ГО КРИЕ ОТ РУСНАЦИТЕ ЩЕ РАЗБЕРА ЧЕ ВЛАДЕЕШ И ДРУГИ ЕЗИЦИ ОСВЕН БЪЛГАРСКИЯ ЗАЩОТО МНОГО СЪБИТИЯ ПРОСТО НЕ СЕ ОТРАЗЯВАТ УМИШЛЕНО И МАНИПУЛАТИВНО .ДА СПИСВАМ ТУКА НЕ МИ Е ПРОФЕСИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ ПЕЛЕНАЧЕТА КАТ ВАЗИ НА КОИТО СИГУР ИМ ТЕКНАХА СОПОЛИТЕ ОТ ЯД .?!:;;;
  • 14 Гост

    2 3 Отговор
    Винаги съм се чудил на наглостта им на американските управници, и как все се опитват да изкарат бялото, черно. Русия ли съсипа Ирак и Либия превръщайки ги в развъдник на терористи, които въоръжава с американско оръжие и после купува евтин нефт от тях през Турция, или е започнала да разполага войски в страни, с които граничи САЩ. Пълни глупости отново разправя, целта му е една пълна изолация на Русия, защото ясно вижда, че Русия, Китай, Индия и Иран имат всички шансове да се превърнат в новите супер сили в световен мащаб, които няма да играят по свирката на САЩ

    Коментиран от #15

  • 15 стратокастър

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    В кои страни граничещи със САЩ , Русия може да разполага войски!Канада, Мексико ,Япония все страни съюзници на САЩ а не на Русия!Даже Куба разбра че с руснаците е обречена на глад и мизерия /5-10 $заплата/ и тя им обърна гръб!

    Русия на практика е изолирана страна и е лишена от всякакви военни съюзници !!!

    Най-хубавото за нас е че отдавна се отървахме от руснаците и поехме по пътя евроатлантическата интеграция !!!

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 16 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "стратокастър":

    На теб пък от Козяк16 какво са ти обещали? Нова китара?
  • 17 БУМ БАМ

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "стратокастър":

    САМО ЧЕ МАЙ СЕГА ША СА ИНТЕГРИРАШ И С ЧЕРНИТЕ КРЕНВИРШИ ?!;:!
  • 18 НРБ

    2 0 Отговор
    Доста първо-сигнално мнение и родено от напън на корема, а не от мисли в главата.
    Но това е положението, който запали "пожара" изразява съчувствие от далече и само когато е на гости.
    Слугите трябва да си заслужат надника.
    Пей сърце ! И китара ! - :))
    Щом си добре, защо завиждаш на този който е зле и не ти пречи ?!
    Или си така само на пръв поглед !

    Коментиран от #21

  • 19 ЧЕСТНО

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "стратокастър":

    ТАКАААА САМ СИ КАЗА КОЙ ВОДИ АГРЕСИВНА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА КОЛОНИАЛНА ПОЛИТИКА.ТОООООЛКОВА СИ ГЛУПАВ САМ ДА СЕ ПРЕЦАКВАШ?;:;;:;!?
  • 20 Морков или тояга

    2 2 Отговор
    Как не разбрахте, че на руснаците не им пука за НАТО (НАТО=САЩ). Русия си е оплела кошницата няма как да ги пипнат в пряк сблъсък, защото няма нищо по лесно да изпепеляваш наред без жал. Натискат ги провокират ги, а Путин спокойно с реципрочни действия си пази интереса. Русия нямаше да анексира Крим, ако не бяха внесли насилствено от тяхната демокрация. Нямаше да има миграционен натиск към Европа ако не бяха внасяли насилствено демокрация и в Сирия. Русия е враг на САЩ(НАТО=САЩ) защото не се отваря към американските корпорации (който си имаме и тук всеки знае за тецовете, златото а сега и ще ядем ГМО с новите търговски договори ЕС-САЩ), ако за това са виновни руснаците ами то тогава моралното право е на тяхна страна!!!
  • 21 БУМ БАМ

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "НРБ":

    КОГАТО ЗАСВИТЯТ КУРШУМИТЕ ТЪЙ ША ТИЙ ДО КИТАРА И СЪРЦЕ ЧЧЕ ЩЕ ГЛЕДАШ САМО ЗАДНИКА СИ ДА СПАСИШ ТОООЧНО ТИ;!;'М

    Коментиран от #23

  • 22 Мишка

    2 2 Отговор
    Абе тоя прегорелия нещо много налива масло в огъня.Ама май скоро ще иде в Африка при братята си да бере банани.
    Не разбра ли това негро най-после че не трябва да дърпа дявола за опашката.
  • 23 НРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "БУМ БАМ":

    Буриданов приятелю,

    разсъждавай върху написаното с малки букви.
    Ако искаш си пиши с главни, така ще е по категоричен смисъла, който влагаш, видно и от всякъде прегледно.
    Но не първо сигнално, като в първи клас.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 БУМ БАМ

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "НРБ":

    ТУЙ ЛОГО ХИЧ НЕ МЯЗА НА РАЗСЪЖДАВАЩ ЧОВЕК .ПО ЩЕ СТОИ НА ЧИЛЯК РАБОТЕЩ С КАТЕГОРОЧНА ФАКТОЛОГИЯ.НА КРАТКО ЛОКУМИТЕ ГИ РАЗТЯГАЙ В ДАСКАЛОТО ИЛИ НА МАЧА -НЕЩА ОТ КОИТО НЕ ЗАВИСИ НИЩО?!::!?
  • 25 БУМ БАМ

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "НРБ":

    А ПРОПО НИКОГА НЕ ДОПУСКАЙ ДА ИЗПОЛЗВАТ НАПИСАНО ИЛИ ИЗРЕЧЕНО ОТ ПЕРСОНАТА ТИ С КОЕТО ЧОВЕК НЕ СЕ РАЖДА А СЪЩОТО ВИЖДАМ И НА ФИНАЛНИЯ АПОГЕЙ НА СЪЖДЕНИЕТО ТИ.ПРИРОДАТА Е СЛОЖИЛА ПЪРВОСИГНАЛНИЯ РЕФЛЕКС НАВСЯКЪДЕ ЗАЩОТО СПАСЯВА ЖИВОТ И ДАЖЕ ЖИВОТИНСКИ ВИД ??!::!?
  • 26 Ghost

    1 2 Отговор
    Вие сте заплаха навсякаде кадето стъпите !
    Всичко съсипвате и наи вече ти прегорелия и клинтън...
  • 27 Мишка

    1 2 Отговор
    Все Ми се струва че наближава времето когато ще се появат две нови държави на картата на света.Руски Европейски Съюз и Съединени Руски Щати.Като Белия дом бъде прекръстен на Лятната резиденция на Путин.А Вашингтон на Путингтон.

    Коментиран от #28

  • 28 джосар

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мишка":

    Я се появят две нови я изчезне една ? Тая изчезващата започна да намалява главоломно от избухването на Чернобил та до сега все намалява!
  • 29 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    да,обама го каза вече ясно и безпардонно,тва дето твърдя отдавна.путин иска слаба европа за да бъде необходимия лош и затова прави до сега кви ли не мръсотии,но до скоро имаше европейски и американски илюзии, че въпреки ,че е диктатор и манипулатор ,може да се работи с него.сега илюзиите изчезнаха и истината изкристализира.тва дето обама деликатно спести е че няма как с путин да има отворена към света русия,щото руснаците без враг ще се запитат ,къде им изтичат парите и що ги управлява безконтролен цар!
  • 30 Морков или тояга

    0 3 Отговор
    Ние като се отворихме да не прокопсахме. Сега и ГМО-то ще им ядем на американците. Сърбите ги съсипаха с войната и пак са по напред от нас без ЕС и НАТО.