Last news in Fakti

3 Май, 2016 09:43 2 108 8

Турците ще получат безвизов режим за Шенген

  • турция-
  • визи-
  • ес-
  • безвизов-
  • шенген

Европейският съюз ще изиска от турските власти да спазят всички критерии

Турците ще получат безвизов режим за Шенген - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската комисия ще осигури на турските граждани безвизов режим за страните от Шенгенската зона, съобщи Би Би Си, позовавайки се на свои източници.

Официалното решение ще бъде взето в сряда. Мярката е част от споразумението между Брюксел и Анкара за връщане на бежанци, което доведе до понижаване броя на мигрантите, влизащи в Европа.

Европейският съюз, обаче, ще изиска от турските власти да спазят всички критерии.

Турция предупреди европейските лидери, че ако не получи облекчения за пътуващите граждани, то ще прекрати договореностите по отношение на бежанската криза.

Източници от ЕС признават, че Турция е покрила само около 60 от 72-та критерия за безвизов режим, съобщи британското издание „Телеграф“.

„Файненшънъл таймс“ коментира, че бъдещето на турския премиер Ахмет Давутоглу зависи от това дали ще бъде въведен безвизовия режим за турските граждани.

Междувременно турските медии написаха, че Турция ще отмени визите за граждани от държави от Шенген, когато подобно действие извърши и Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anna Kamenova

    2 0 Отговор
    А кога Турция ще изпълни споразумението по Ангорския договор от 1925г?...За Шенген и приема на българите-оставам без думи...
  • 2 Киро

    2 1 Отговор
    Меркелинке, махай се ВЕДНАГА!
  • 3 КАКА ДЕСИ

    2 0 Отговор
    Шефа на ДАИ продава книжки, полицаи продават наркотици, граничари прекарват бежанци, професори чукат студентки, кметове станаха наркопласьори...
    Все едно е 1-ви Април, ама цяла година!
    Добро утро....
  • 4 брабус

    2 0 Отговор
    искате да казвате да си гледаме по важните ;
    "вътрешните проблеми" нали ?
  • 5 111

    2 0 Отговор
    Турците са специалисти в преговорите с "извиване на ръце". От години натискат за безвизовия режим и сега използват момента.Така няма да има сигурен контрол за различни рискови групи турски граждани - ислямисти, криминални престъпници и нелегални емигранти.

    Коментиран от #7

  • 6 наблюдател

    1 0 Отговор
    Хубаво си говорят за Еврокомисия,но тя НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ТОВА.Безвизово пътуване се дава при съгласие на всички страни членки.Ще видим Австрия и другите колко ще са съгласни да им се изсипят 80 милиона субекти със съмнителен произход и разбирания за света.Огради правят за емигранти а какво ще направят за 80 милиона фесунгери?
  • 7 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "111":

    Не са турците , а французите и англичаните.С тяхно позволение е създадена тази изкуствена държава за сметка на всичките и съседи. И сега пак си траят въпреки че виждат како прави диктатора Ердоган. Изперкел е ясна тя слушка какво и казват от Вашингтон.
    Проблемът на тия гниди са държавите от Източна Европа които се оказват противник на ислямизацията.За това сега се мъчат да увъртат с разни хитрини да вкарат резаците в ЕС но трудно ще им се получи.Най много накрая да го доведат до разпад и да накарат славянските народи да се обединят като последната здрава сила способна да спре ордите паразити прииждащи от Азия и Африка.

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    така си написал все едно живеем в много богата и силна държава :)))
    Бре човече ние сме кенефа на европа ........
    чел ли си статията №3 - на "КАКА ДЕСИ" ....

    Добро утро !
Новини по държави: