Last news in Fakti

18 Май, 2016 09:26 2 127 10

Турция е готова сама да се справи с Ислямска държава

  • реджеп ердоган-
  • ислямска държава-
  • турция

Реджеп Ердоган иска помощ за обезопасяването на турската граница

Турция е готова да се справи сама с атаките на групировката Ислямска държава. Това бе заявено от турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Хаарец“.

Той визира постоянните ракетни атаки срещу граничния град Килис, идващи от сирийска територия.

„Ние ще преодолеем Ислямска държава. Ние сме готови да разрешим сами този въпрос, ако не получим помощ за спирането на атаките срещу Килис.

Почукахме на всички врати за установяването на безопасна зона в южната ни граница. Никой обаче не иска да предприеме тази стъпка. Ако светът не успее да се споразумее за предприемането на решителни действия за борба с терористичните организации, то той повече няма да е безопасно място“, заяви Ердоган.

От началото на годината терористични групи постоянно обстрелват граничния турски град Килис. До този момент в следствие на атаките са загинали 21 души. Турция отговаря с артилерийски обстрел срещу целите на ДАЕШ в Сирия. Анкара се опасява, че може да бъдат организирани терористични атаки във вътрешността на страната. Турското правителство настоява и за повече помощ при опазването на своята граница.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антимюсли

    5 2 Отговор
    тоя тъпир кога ще спре с дебилните си изцепки?
  • 2 ДАЕШ в Сирия

    5 0 Отговор
    Не бе, те ше се справят, обаче никога няма да си тръгнат от териториите, които са "изчистили". Ердоган иска да нападне Сирия и да я превземе легално, а ако има чалъм да хапне и от Ирак. Да ви кажа ли кой го е научил как да "освобождава" ???
  • 3 Бай Коста

    2 2 Отговор
    Както вече съм писал, всяка по-голяма държава в света може да се справи с ИД, но явно никой не иска. Тези които са далече, по обясними причини не искат да пращат пехота. Само се обвиняват кой е по-виновен. Турция пък до онзи ден братуваше с ИД, така че една военна операция ще прекъсне някои парични потоци, при това насочени точно към тези, от които зависи работата. Освен това Ердогон настоява за буферна зона, но на практика под негов контрол.
    Не е необходимо да се позовава на солидарността в НАТО, поне пет държави уж воюват вече с ИД.
  • 4 Марио Ангелов

    5 0 Отговор
    ...ако си поискам, ще ли ми даеш!?..
  • 5 Ь 7777

    4 2 Отговор
    Няма да е сам Ердоганчо--"ТО" ще му помага--стоянчо-деса няма да остави идолът си сам....

    Коментиран от #8

  • 6 ами че

    4 0 Отговор
    Турция Е ислямска държава!
  • 7 Гост

    4 2 Отговор
    Почукал бил на всички врати, а защо не пробва да спре да ги финансира и въоръжава, да спре да купува нефт от тях и да лекува ранените им бойци в болницата на дъщеря си. на кого ги разправя изобщо тези целта му е да вкара войски в Сирия и да направи това, което изродите от ИД така и не успяват, а след това да насочи оръдията от 2 страни срещу кюрдите.
  • 8 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ь 7777":

    тва ли сега е новата директива в спама ?аз съм в среден род и съм привърженик на ердоган:)))))))))))))!и всички тролове под команда в единен фронт на активното мероприятие :))!!!явно добре ви набивам канчетата !
    то кво ли не беше само и само да бъда компрометиран,геи,козяк квото и да е то ,к.р.а- гаже на полицая с турската фиология ,сега вече съм в среден род и фен на турския диктатор!няма проблеми .възпитанието ви обаче ще продължи и за съжаление пак по трудния и унизителен за вас начин с истината в сурата :)!

    Коментиран от #9

  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    ГаДже мило, пише се гадже а не гаже. Нали бях милиционер, сега пък съм полицай, и не е фиология, а е филология. Ох "Милото ми ТО", измислиха му прякор, взимат го на подбив, а ТО си мисли, че е с някаква мисия тука...
  • 10 Киро

    0 0 Отговор
    Бонго - гласът на Атакъ и ушанки!
Новини по държави: