Last news in Fakti

19 Май, 2016 16:31 1 460 0

Инагурация на първата жена – президент на Тайван

  • тайван-
  • цай ин-уен-
  • президент-
  • клетва
Инагурация на първата жена – президент на Тайван - 1

Първата жена президент на Тайван Цай Ин-уен ще положи клетва на 20 май. Тя спечели изборите през януари с 56% от гласовете и върна на власт опозиционната Демократическата партия.

След полагането на клетва Цай Ин-уен ще е 14-ият подред президент в историята на Тайван. Нейн вицепрезидент ще е Чен Чиен - йен.

Цай предприе силни стъпки, за да подобри своя образ през последните четири години.

Тя прекара значително време сред избиратели и засили връзките с Вашингтон. САЩ е ключов съюзник за Тайван и гласува бюджет от $23 млн. за защита на острова от Китай, който го смята за своя отделила се провинция.

От 2000 г. до 2004 г. Цай ръководеше правителствения Съвет за връзки с Китай.

Колегите й я описват като перфекционист. Тя събирала в полунощ PR специалистите, ако в медиите се появила публикация с неправилно отразяване на правителствената политика. Тя дори била известна с прякора си „Поправящата Цай”.

Цай знае отговора още преди въпросът да е зададен. Това е ценно качество да се предвиждат стъпките на противника в политиката на сложни отношения с Китай.

Цай Ин-уен е родена на 31 август 1956 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА