Last news in Fakti

20 Май, 2016 14:34 1 307 0

Хората се страхуват да пътуват под Ла Манша

  • ла манша-
  • eurostar-
  • евростар-
  • пътници-
  • опасения-
  • високоскоростен железопътен транспорт-
  • жп компания

Въпреки това от Евростар обявиха, че има скок в продажбите на билети заради началото на Евро 2016

Хората се страхуват да пътуват под Ла Манша - 1
Снимка АП/БТА

Евростар (Eurostar) отчете спад в броя на пътниците, използващи услугите на високоскоростния железопътен транспорт. Въпреки че мерките за сигурност по линията под Ла Манша остават изключително високи, туристите "остават предпазливи" заради терористичните атаки в Брюксел, съобщава Би Би Си.

Броят на пътниците е намалял до 2,2 милиона през първите три месеца от годината. Приходите на компанията също са се понижили с около 6% в сравнение с предходната година.

Изпълнителният директор на Евростар Никола Петрович заяви в петък, че пътниците "остават предпазливи" след терористичните атаки в Брюксел през март. Въпреки че броят на хората, които идват от Великобритания е нараснал "доста бързо" след атаките, пътниците, идващи от по-далечни места все още се страхуват да се качат на влака, който минава под Ла Манша.

"Хората, които идват от Северна Америка и Югоизточна Азия, особено Япония, се страхуват да идват в Европа като цяло. Те наистина не разбират какво се случва и предпочитат да отидат другаде", каза той.

"Опитът от миналото предполага, че ще са необходими най-малко 12 месеца преди потокът от пътници да се нормализира след атаките срещу столиците на Белгия и Франция", добави той.

Въпреки това, операторът на железопътната връзка между Лондон и Париж обяви, че има скок в продажбите на билети в последните седмици заради началото на европейското футболни първенство.

Според Евростар най-натовареният ден за линията ще бъде 10 юни когато ще се играе първият мач между Франция и Румъния. От компанията заявиха, че очакват близо 500 000 пътници да пътуват до основните градове домакини във Франция, включително Лил, Париж, Лион и Марсилия, през целия месец юни.

"Надяваме се следващата година чуждестранните туристи ще се върнат", изрази надежда Петрович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: