Last news in Fakti

23 Май, 2016 09:59 1 158 0

Гласовете по пощата ще решат президентския вот в Австрия

  • австрия-
  • избори-
  • президентски избори-
  • хофер-
  • норберт хофер-
  • александър ван дер белен

Резултатите от днешните президентски избори са непредвидими. Разликата между двамата кандидати е съвсем малка

Гласовете по пощата ще решат президентския вот в Австрия - 1
Снимка АП/БТА

Гласовете по пощата ще решат президентските избори в Австрия, след като резултатите от избирателните секции показаха съвсем малка преднина за крайнодесния кандидат, пише Би Би Си.

Норберт Хофер от „Партия на свободата“ води с минимална преднина пред своя съперник - независимия Александър Ван Дер Белен, заявиха представители на австрийското вътрешно министерство, след преброяването на част от резултати от втория тур на изборите за държавен глава на страната, който се проведе в неделя.

Хофер води пред Ван Дер Белен с по-малко от 3%, но това не му попречи да обяви своята победа пред поддръжниците си на събрание снощи.

Ако Хофер бъде избран, то той ще бъде първият крайнодесен държавен глава в ЕС.

Ключов въпрос в кампанията на кандидата на „Партия на свободата“ бе бежанската криза в Европа.Около 90 000 души са поискали убежище в Австрия миналата година, което се равнява на около 1% от австрийското население. Това бе и причината "Партия на свободата" да подеме антиимигрантска кампания. 

Около 750 000 гласове, подадени по пощата, или приблизително 12% от австрийските гласоподаватели, се очаква да бъдат преброени днес, с което да дадат окончателните данни, които ще бъдат оповестени по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: