Last news in Fakti

23 Май, 2016 18:36 2 218 16

Турция заплаши да спре всички споразумения с ЕС

  • турзия-
  • ес-
  • визи-
  • споразумения-
  • бежанци-
  • сделка-
  • прекрати

Съветник на турския президент предупреди, че страната му ще преразгледа отношенията си с блока, ако ЕС не вдигне визите за турски граждани

Турция заплаши да спре всички споразумения с ЕС - 1
Снимка: Haber

Турция може да вземе "радикални решения" и да прекрати всички споразумения с Европейския съюз, предупреди в понеделник съветник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, пише „Ал Арабия“.

"Ние не очакваме нищо от тях (ЕС)", заяви Игит Булут, който съветва президента по икономическите въпроси на страната, пред държавната телевизия "TRT Haber".

"Нека продължат да прилагат двойните си стандарти, нека продължават да не спазват обещанията си към турските граждани. Но те трябва да знаят, че Турция съвсем скоро ще вземе много радикални решения ако те продължат със същото отношение към нас."

Турция сключи споразумение с ЕС за ограничаване на потока от мигранти към стария континент, като в замяна поиска вдигане на визите за турски граждани.

Преди да получи така желаното свободно пътуване в Европа, европейските лидери поискаха от Анкара бе изпълни 72 критерия - като се започне от биометричните паспорти и се стигне до зачитането на човешките права.

Въпреки това, Ердоган даде да се разбере, че неговото правителство няма да промени законите си за борба с тероризма.

Това бе най-спорната точка от преговорите между Брюксел и Анкара, която възпрепятства споразумението за спиране на бежанския поток. Европейският съюз иска законът за борба с тероризма да бъде променен в съответствие с европейските стандарти, но Ердокан не смята да прави промени, поне докато армията му се бори с кюрдските бунтовници в югоизточната част на страната..

"Турция може да преразгледа и прекрати всички свои отношения с ЕС, включително митническите споразумения", каза Булут.

В същото време германският вестник "Билд", позовавайки се на свой правителствен източник, съобщи, че Германия не очаква ЕС да вдигне визите за турски граждани по-рано от 2017 г., тъй като Анкара няма да успее да отговори на всички европейски изисквания до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 2 Отговор
    Турция диктува, Европа записва, Б.Б. преписва. Оооо,Буда блес ю...
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    "Турция може да преразгледа и прекрати всички свои отношения с ЕС" , а защо не вървите на май.ата си, всички страни членки изпълниха редица изисквания за да са членки на ЕС, а тези се опитват хем да продават тази емигранти на ЕС, хем да се докопат до благините му без да изпълняват тези изисквания, явно са наясно, че тетка Меркел е пътник и бързат да докопат каквото могат преди това
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Монго

    2 2 Отговор
    Абе, къде е Деса? Няма е в ПИК, в БЛИЦ, ще проверя на 4-ти километър. Айде със здраве
  • 5 ТЕР

    1 5 Отговор
    Турция с развиващата се икономика и едни от най високите темпове на развитие в света или загниващия ЕС? Ти що не си гледаш рухналата държавица?
  • 6 Дейвид

    5 0 Отговор
    Дейвид Камерън : "Турция в ЕС? През 3000-та година."
  • 7 НРБ

    5 0 Отговор
    Да ги спира .
    Сам срещу всички , няма да му е леко на кандидата за пожизнен президент.
  • 8 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    сега тролчетата да попрочетат и да видят на колене ли е европа пред турция?нали щеше да правим поклони на ердоган?турския с фиологията къде се затри да ни обясни как така стана ,че си пазим стандартите ?

    Коментиран от #13

  • 9 Mercedes-Benz

    4 1 Отговор
    Кои сте вие бе фесове?! Какво дадохте на човешката цивилизация бе азиатски псета?! Отнехте на Европа няколко века, ако някой трябва да иска нещо, то това сме ние европейците, върнахте в каменната ера няколко европейски държави, клали сте наред, заради измислената си "вяра"!
  • 10 АМА МЕРКЕЛ Е ПРОДАЖНА

    4 2 Отговор
    АКО И ЕВРОПА ИМ ОТРЕЖЕ ДОМАТИТЕ ПАТЛАДЖАНИТЕ И ПРОМИШЛЕНИТЕ МЕНТЕТА ТИЯ МНОГО БЪРЗО ША СА ПРИЗЕМЯТ.
  • 11 TC PACHA

    3 2 Отговор
    zasto ne si gledate vaşata rabota tam v bg...kakvo vi interesuva na vas ce v tr kakvo stava i kakvo se govori..vie si gledayte sebesi tam çe kak ştese opravite vaşiyat akıl nyama davi stiga za tr çe kakvo se kazva tukaa bratleta..ne stavayte tolkova tıpi hora..

    Коментиран от #12

  • 12 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "TC PACHA":

    Зорлем се буташ за втори сюнет. Нали я знаеш вашата поговорка- "Насила хубост не става", а допълнениието и "...олса да якъшмаз."

    Коментиран от #15

  • 13 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    ФиЛология мило, фиЛология. Все пак днес е празник на буквите. Липсвах ли ти?
  • 14 Боби

    2 2 Отговор
    до Дейвид ;

    до 10-15 години ЕС отпада , има огромен спад , Европа умира ...
    Бъдещето е в Асия ...
  • 15 САХИП

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    ДО "Монго"
    ВСИЧКИТЕ УМИРАТЕ ОТ ГЛАД ДО ГАЩИ ДЪЛЖИТЕ НА ЕС , ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА МИСЛИТЕ ЗА ТУРЦИТЕ :))))
  • 16 RTE

    0 0 Отговор
    браво Yigit Bulut , Ти си №1 анализатор

    Европа потъва + скоро Англия излиза от ЕС ...

    не мога да разбера българите защо критикуват ?
    как могат да критикуват по международни въпроси !

Новини по държави: