Last news in Fakti

11 Юни, 2016 10:12 1 572 4

„Ислямска държава“ загуби ключово пристанище

  • ислямска държава-
  • либия-
  • пристанище-
  • армия-
  • сирт

Офанзивата и боевете продължават

„Ислямска държава“ загуби ключово пристанище - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Либийските сили си върнаха контрола над пристанището в град Сирт, намиращ се в северната част на Либия, съобщи „Гардиън“.

Градът попадна в ръцете на „Ислямска държава“ и е техният най-значим бастион извън пределите на Ирак и Сирия.

Ожесточените боеве на либийската армия срещу джихадистите продължават. Офанзивата срещу „Ислямска държава“ започна през миналия месец.

Либийската армия бе подкрепена по въздух и вода. Падането на град Сирт няма да е равносилно на края на „Ислямска държава“ в Либия, посочват анализатори.

Въпреки това ще е сериозен удар по джихадистката организация. Тя пое контрол над пристанищния град през месец юни 2015 година. Според международните разузнавателни служби „Ислямска държава“ разполага с 5000 бойци в Либия, но броят вътре в Сирт и броят на цивилните не е известен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 2 Отговор
    Кво значение има дали ще загубиш "ключово" пристанище,ако си намериш "шперцово"?Затова и е казано-"Човек като губи нещо,не знае пък кво печели"!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Не винаги е така. В твоя случай важи Параграф 22 - който няма акъл в главата, няма и как да разбере, че е загубил нещо, съответно няма и как да спечели нещо.
  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор
    За параграф 22 съм съгласен ,но прочети параграф 23 и ще ти стане ясно колко акъл се иска за да спечелиш от тотото!

    Коментиран от #4

  • 4 БУК

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    конче пак се обади и в паниката си пише глупости неистово.
    Паси си тревицата!