Last news in Fakti

15 Юни, 2016 08:00 1 279 5

Италия търси засилване на диалога с Русия

  • матео ренци-
  • русия-
  • италия

Матео Ренци ще търси нови контакти по време на присъствието си на икономическия форум в Санкт Петербург

Италия търси засилване на диалога с Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Италия се надява да засили диалога си с Русия. Това е целта на италианския премиер Матео Ренци, който ще пътува до Санкт Петербург, за да участва в Петербургския международен икономически форум.

„Знаете колко сложно е в момента положението с отношенията между Русия и ЕС. Знаете и какви усилия положихме ние, за да поддържаме диалога и да се въвличаме в сблъсъци, като други европейски партньори“, заявява Ренци, цитиран от Aska News .

Според него международната общност ще е много по-силна в борбата си с тероризма и решаването на различни проблеми, ако има подкрепата на Москва.

„Едно пътуване до Русия служи като възможност за заздравяване на диалога и укрепване на двустранните отношения“, допълва Ренци.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супра

    0 4 Отговор
    Не си ти, когато си зависим. Енергийно зависим.
  • 2 goni

    1 3 Отговор
    Русия не може без Европа, както и Европа не може без Русия! Цялата история много прилича на любовна драма!:) Кой на кого изневерил, кой кого излъгал?!:) Ама, това е стара любов-"ръжда не хваща"!:) Пак ще се съберат "гълъбчетата"!:) Поляците ореваха орталъка щото "гузен негонен бяга"!:) САЩ и Канада им повярваха и сега ще им сърбат попарата!:) От цялата "любовна драма" най-вече ще го отнесат украинците защото повярваха на шляхтата! Както се пее в една стара песен-проблема е в образованието!:) Ако, четяха по-често класиците си и специално Гогол щяха да са чували за Тарас Булба и епичната битка на украинците с Жеч Посполита! Ама, къде сега има много по-интересни неща! Като например песента на сегашната победителка на конкурса на Евровизия! Чистопородна украинка от унитарна Украйна!:)
  • 3 стоян деса

    0 2 Отговор
    Платен путиноид!
  • 4 Киро

    0 2 Отговор
    социалистче от снимката ще ходи при бащицата...
  • 5 КГБ

    0 0 Отговор
    По добре Путиноид от колкото ОБОНГОВЕЦ!
Новини по държави: