Last news in Fakti

14 Юни, 2016 16:57 3 027 8

Ердоган с първо писмо до Путин

  • реджеп ердоган-
  • писмо-
  • владимир путин

В него той изразява желание за възстановяване на отношенията между двете страни

Турският президент Реджеп Ердоган изпрати официално писмо до руския държавен глава Владимир Путин, в което изразява желание за възстановяване на отношенията между двете страни, съобщи ТАСС.

Информацията за изпратеното писмо бе потвърдено от пресслужбата на турското президентство.

„Президентът Ердоган изпрати писмо до президента Путин по повод Деня на Русия. Това е първото официално писмо от миналата година“, заявяват от пресслужбата. От там обаче не са получили разрешение да разкрият съдържанието на писмото.

От НТВ цитират изречение от него, в което Ердоган пише: „Надявам се, че нашите отношения ще се издигнат на достойно ниво“.

Има информация, че писмо до руския премиер Дмитрий Медведев е изпратил и турският му колега Бинали Йълдъръм.

„Надявам се, че нашите отношения ще придобият необходимото равнище за реализиране на взаимните ни интерес“, пише Йълдъръм.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че руският президент Владимир Путин е получил писмо от Ердоган.

„Писмото дойде по канали на външно министерство“, заяви Песков.  

Отношенията между Анкара и Москва се обтегнаха през ноември миналата година. Тогава турски изтребители свалиха руски Су-24 край сирийската граница.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 2 Отговор
    А, просто Ердоган е помолил Путин, да му се помоли да върне туристите. Кажи им бе Десоооу! Деса съм я натренирал, ще я правя уотърполиска (да де ватерполиска). Засега съм и дал в джакудзито едни топки да тренира, като задобрее ще я пусна..., където трябва

    Коментиран от #3

  • 2 Moridin

    0 2 Отговор
    Су-24...
  • 3 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Дааа, банерите с евтини почивки в турция заливат нета. Ама кой нормален ще отиде в тази ситуация там!
  • 4 СССР

    4 2 Отговор
    Нагъл! Облиза Г.за на сащ и сега ти горчи в устата! Дано ти опадат зъбите! Нека сащ да ти пратят, пари туристи за що са ти ФАЛИРАЛИТЕ РУСНАЦИ!!! Сега Руснаците си дойдоха в България и Гърция и всичко си отиде по местата!Слава на БОГА!!! А Ердоган от двата стола седна на черния ....й!
  • 5 ТИТО

    1 2 Отговор
    Ще клекне шалвара долен-ще клекне...Скоро и таманета ще има пред Москва.НО....Москва не вярва на сълзи...........
  • 6 КЪК СА УМОТАХ В КАЛЧИЩАТА

    2 2 Отговор
    ПЮЮЮ ДА МУ БЕШЕ ПРАТИЛ НА ПУТИНА ПО ЕДНА ЩАЙГА ДОМАТИ И ПАТЛАДЖАН КАТ АРМАГАН ЧЕ ДА СТАНИ РУСНАКА ХАБЕРЛИЯ ЗА КьоПАВАТА ПОСТЪПКА И САКАТЛЪЦИТЕ ДЕТ ГИ НАГИЗДИ ТОЗ ИСЛЯМИСТ ПА МАЛКО ДА СА СМИЛИ МАЛКО ТЪРГОВИЯ И ПУСНЕ НАЙЙЙ БЕДНИТЕ РУСНАЦИ ДА СИ ПИЙКАТ ПИТИЕТО ПО АНАДОЛА И ПО ЧАРШИИТЕ НА ИСТАНБУЛА ПАК РУСКА РЕЧ ДА СА ЧУЙ.АМАН ЗАМАН.
  • 7 а така

    3 2 Отговор
    Рязания се на.ра в потурите и ся ще лази по корем да умилостиви руснаците, да ама няма да му мине номера. Докато не се разкара от поста дето заема и да изчезне някъде Турция и Русия няма да се помирят.
  • 8 Баш маистур

    3 0 Отговор
    Те ще се разберат , малко водка малко чеверме плюс баклава иготовооооо.Двете империи не могат една без друга икономически са свързани . А ниййй кво шъ праим???
Новини по държави: