Last news in Fakti

16 Юни, 2016 20:21 2 073 7

Меркел: Хомофобията се надига в Германия

  • ангела меркел-
  • хомофобия-
  • гейове-
  • германия-
  • орландо

Това е предупредителен сигнал, заяви канцлерът

Меркел: Хомофобията се надига в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Хомофобията е във възход в Германия, което трябва да послужи като „предупредителен сигнал“. Това заяви канцлерът на страната Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Думите й идват в светлината на кървавите събития в Орландо, САЩ, и безразборната стрелба в гей клуб, при която бяха убити 49 души.

„Изказвам съболезнования на семействата на жертвите. Притеснена съм обаче от резултатите на направено проучване, което показва отношението към хомосексуалистите в Германия“, заяви германският канцлер.

Проучване на Лайпцигския университет посочва, че 40% от германците намират за отвратително гейове да се целуват на публично място.

„Хомофобията се е увеличила и това е предупредителен сигнал“, заяви Ангела Меркел.

Факти.бг припомня, че Омар Матийн – американски гражданин от афганистански произход – застреля 49 души в Орландо през миналата седмица.

Бранденбургската врата в Берлин ще бъде осветена в цветовете на дъгата в събота в памет на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миседниш накура

    1 2 Отговор
    спрете меркел и я вкарайте в затворническа психиатрия....тази е за съд
  • 2 666

    1 2 Отговор
    Що са кахъри таа буля за таквиз дребни работи? Още няколко милиона от любимите на цяла Германия "бежанци" тичкат към границата. Те ши са заемат да променят нещата. Докат са бацнат гейовете на публично място и ша им резнат главичките.
  • 3 еврогейзери

    1 2 Отговор
    Баба Яга е пред сериозен казус от една страна гейските американски ценности от друга нейните приятели,които покани...
    Едните искат да си веят онези работи по прайдовете а другите с кеф ще им резнат кратуните защото тия работи не са по ислямските закони. И сега бабата съвсем ще изперка на кого да лъска по напред бастуна.
  • 4 шшш

    1 2 Отговор
    Меркелита не е притеснена че в списъка с омразните заедно и с гейове има и мусулмани,които насилваха жени и деца в Европа и специално много активни бяха в Кьолн ,където ги посрещаха с цветя и храна...Свинете за благодарност решиха да им върнат с ласки ,но това никак не е проблем на Бабичка Меркел ,на нея никой не посегнал ,все още ..защото има охрана..
  • 5 евала

    2 1 Отговор
    евала, стабилни са немците
  • 6 пич

    2 2 Отговор
    Абе не съм против някои да са си обратни, щом им е кеф. Ами да си ходят у дома и да се мляскат ако ще денонощно, ако ще да си целуват сфинкстерите и да се лижат до полуда! Алеа нормално ли е да дефилират някакви щото били обратни, да замърсяват площади улици да задръстват движение, да им прикрепят куп ченгета да горят бензин и да стоят на слънцето щото ония били п...ли и лесбоси? Ми те властта разрешила такива простотии е ненормална, бе фрау Меркел! А ти нормална ли си, дето одобряваш това? Кой нормален ще дефилира, щото бил обратен? Защо не дефилират музиканти, артисти, педагози, машинисти, келнери, ами точно обратните? щото дедо Сорос дава щедро бакшиши и неговите Шефове ала зад кадър ви натискат да прокарвате тия дивотии ли? бе на кой му пука че някой е педал, ако не се пречка? Май само на джихадистите...? Аз акоэ бях властта нямаше да позволя на обратните да правят паради на улици и площади - те цапат, вдигат ненужна врява, иска след тях почистване, задръстват и отклоняват движението, излишни тапи и разход на горивмо има заради тях. нали се пправите на еколози бе, фрау Меркел? Ми що не сритате обратните да си купонясват на някой стадион като искат, ами ги пускате по улиците? Ами не е нормално да си обратен, както и да го изкарвате - просто нормалното е мъж с жена и жена с мъж - така са ирастенията и дивите животни и ангели и всичко освен обратните! Е, щомв само те не са нормалното що ги предлагате в култ? Аз ако бях властта излизам с мегафона и им гукам - давам ви 10 минути да си одите на стадиона или поляната да купонясвате, щото пречите на движението! Ако не? - идват Пътна помощ товарят ви като автомобили и ви изхвърлят от мостав реката за да отрезнеете! Ако пак се върнете да задръствате, ще ви пуснем в клетката на мъжка горила в любовен период...там ще си купонясате якооо...кой отпред, кой отзад но всички ще сте щастливи! Оки ? Ей така се гради не само българия, ами и ЕС, ама вие съвсем втелясахте с тия гейски дивотии? ми като е обратен някой да си е обратен, що се фука? като се фука и ядосва хората и ги вбесява дето се фука с простотии! ами като са толкова важни за вас политиците тия обратни вземете си ги у, вас и имигрантите дето вземат повече социални отколкото работещите бе! А що не си ги приберете и настаните у дома си? А, фрау Меркел?
  • 7 Шаран БГ

    0 2 Отговор
    В нашето село хората казват :" Когато човек си стори сам зло -- цяло село да се мъчи - не може да му го направи" Г-жата сама си знае, защо докара тая беля на държавата си. И сега се прави на "ощипана булка". Тя прави всичко възможно германците да намразят самите себе си и сега подскача - виждате ли-"хора мразят хора"Нищо чудно /колкото и да са дисциплинирани и съблюдаващи закона/ някои немци, при дадени обстоятелства, да изкукуригат и да последват човеконенавистни действия и у Германията!!!Когато ти"падне пардето" не мислиш - действаш спонтанно - няма морал, страх от наказание и прочие философски задръжки!!
Новини по държави: