Last news in Fakti

20 Юни, 2016 09:20 1 758 6

Тръмп призова за расово профилиране в САЩ

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • профилиране-
  • расово-
  • мюсюлмани

Страни като Израел го правят успешно

Тръмп призова за расово профилиране в САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Доналд Тръмп заяви, че е време в САЩ да бъде наложено расово профилиране като превантивна мярка срещу терористичните нападения.

Думите на републиканеца идват по повод масовата стрелба в гей клуб в Орландо, при която бяха убити 49 души, а други десетки ранени.

„Мисля, че е време за профилиране. Други страни като Израел го правят – и го правят успешно. Мразя самата идея за профилиране, но трябва да използваме разума и главите си“, заяви Тръмп в интервю за Си Би Ес.

Доналд Тръмп е на мнение, че безразборната стрелба в Орландо е можела да бъде предотвратена, ако мюсюлманската общност е докладвала на полицията за потенциално опасния ислямист.

Барак Обама реагира остро на тези думи, заявявайки, че антимюсюлманските изказвания „не са тази Америка, която искаме“.

ФБР също контрира думите на Тръмп, споделяйки, че мюсюлманите в САЩ многократно са информирали органите на реда за други мюсюлмани, за които имат опасения, че са екстремисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госин

    1 0 Отговор
    На изборите, ще се види какво иска Америка.
  • 2 с сталоун

    1 0 Отговор
    нацист
  • 3 Той

    2 0 Отговор
    По скоро ще се види какво искат богатите чичковци евреи!!!!
  • 4 тъп трол

    2 1 Отговор
    Няма шанс Путин
    Залага на традиционни Руски шикалкавения,Вяра и се бутат пари на български и византииски измамници!А особенно българските номенклатурчици и наследниците им нямат никакъв реален интерес да изтърват заграбеното общо което е в ръцете им след 1989г и им позволява да живеят като милиардери а някой са си и такива!А Руснаците и да бутат пари те изчезват и въобще не стигат до който трябва и затова са хем без Южен поток,хем с Нато в Черно море без Никой да е разбрал как са стигнали до тука!!!Хем обградени от всички страни и със стена от Скандинавия до Турция!
    а Американците явно кешът здраво,действат последователно и целенасочено,имат и контрол и явно им се получава!!!А Руснаците щърбат отвсякъде,плюят по Запада,ама и парите и децата им са вечно там

    Коментиран от #6

  • 5 незнаеща

    0 0 Отговор
    не разбирам какво иска този човек - видимо всичко си има?!
  • 6 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "тъп трол":

    Много нетрадиционно мнение. В статията няма нито една дума, споменаваща Путин или Русия. Това, че след 1989 година вървим само назад е вярно, но нали всички скандираха за демокрация. Това е демокрацията в действие от страна на САЩ. Доналд Тръмп обаче е прав.