Last news in Fakti

24 Юни, 2016 12:54 2 522 4

Дж. К. Роулинг: Шотландия ще се сбогува с Великобритания

  • дж. к. роулинг-
  • шотландия-
  • великобритания-
  • писателка-
  • референдум

Шотландците гласуваха за оставане в ЕС, но крайният резултат не бе в тяхна полза

Дж. К. Роулинг: Шотландия ще се сбогува с Великобритания - 1
Снимка: БТА/ AP

Дж. К. Роулинг заяви, че Шотландия ще поиска независимост, съобщи „Политико“.

В социалната мрежа Туитър авторката на книгите за Хари Потър прогнозира, че зарази проведения референдум шотландците ще искат да се отделят от Великобритания.

Огромна част от гражданите в Шотландия и Северна Ирландия гласуваха за оставане в общността.

Според анализатори победата на Brexit-а ще доведе до подготовка за излизането на страните от опеката на Лондон.

Факти.бг припомня, че 51.9% от гласоподавателите избраха Brexit.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BG BRITISH

    2 0 Отговор
    Спокойно, никъде няма да ходят! Те са неразривно свързани с Англия! 2-3 месеца ще е така, след това ще им дойде друг акъл. Ще разберат, че е било и за тяхно добро!

    Коментиран от #4

  • 2 Бл Благов

    1 0 Отговор
    Че какво е станало? Ако някой е пазарувал в британски магазини ще види ,че 90 процента от стоката там е от чужбина. Паундът се срива и там цените се вдигат с това сриване! Е кво стана ще си кажат точно тези ,които гласуваха за Brixit. Следват избори и кого тогава ще избират ?Ще ги видим колко ще са националисти!
  • 3 smolata

    0 0 Отговор
    Ся да им чукнат едни хубави мита на стоките, да оставят паунда да се срине, да им плеснат едни визи и пр. и пр. След година ще се домъкнат лордчетата на вратата на германия и франция и ще гледат с гладни очички. Времената на империята, в която слънцето никога не залязва свършиха и въпреки, че влиянието им сред бившите колонии е силно, няма как да легнат на тая кълка. Сигурно ще си продадът дупетата на американците (подобно наш министър предс., ген.,д-р, кмет, вожд и др. Борисов), щото на тях им ходят по гайдата в момента и ми е интересно до къде ще го добутат.
  • 4 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "BG BRITISH":

    Лошото е не че бъркаш нещата,а че ги бъркаш яко!Отколешна мечта на Шотландия е да се отдели от Англия,защото ако това се случи,страната от 16 място в света по БВП/брутен вътрешен продукт/ в рамките на Великобритани,автоматично скача на 6-то като самостоятелна държава!!!Между другото по международните закони, огромните залежи в Северно море от нефт и газ ПОЧТИ ИЗЦЯЛО ПРИНАДЛЕЖАТ ИМЕННО НА ШОТЛАНДИЯ и тя ревностно си ги търси.А за твое инфо става дума за 90% от тях.Така че приказките ти относно кое е добро или лошо за Шотландците си ги заври на място по избор.
Новини по държави: