Last news in Fakti

1 Юли, 2016 06:51 2 338 0

Френската империя на германската нация?

  • франция-
  • германия-
  • брекзит-
  • brexit
Френската империя на германската нация? - 1
Снимка: АП/БТА

В медиите се появиха съобщения за намеренията на Франция и Германия да се слеят в една държава с единна външна и вътрешна политика, с единни силови структури, единни във всичко! Аз не знам на какъв език ще се говори в тази държава, но по-скоро на френски език, отчитайки упоритостта на французите в тяхното нежелание да учат чужди езици.

Франция между другото побърза да опровергае тези сведения, но както се говори – няма дим без огън. По всяка вероятност подобен проект се обсъжда в кулоарите.

Това коментира за сайта Свободна преса руската журналистка Анна Шафран.

Тя посочва, че към този проект могат да се присъединят и други страни, но те трябва да се откажат изцяло от своя суверенитет.

Целта на проекта е да се проведе „реформа в ЕС“, но най-важната промяна, за която мечтаят и в Германия и във Франция - е да се отърват от излишните гърла, от всичките фрагменти от бившите Австро-Унгарска и Руска империи: т.е. от Чехия, Словакия, Полша, Прибалтийските страни, и в същото време и от Гърция. Очевидно пламенното желание на Украйна за ЕС (под патронажа на САЩ) беше последната капка.....

Целта на тази реформа е създаването на „ нов Райх“, който да излезе от ЕС.

„Райх“ е най-бодходящата дума. В съюзната държава на Франция и Германия навярно ще се наложат най-жестоки правила, за да може самият този съюз да оцелее.

Какво ще остане от ЕС? Естествено. Тълпа от загубеняци.

И след като патосът е да се отървем от паразитите, то вероятно е, че от „Райха“ ще изхвърчат всички бежанци: алжирците във Франция и турците в Германия. Също така се промъкна идеята, че „Райхът“ ще се стреми да намали влиянието на НАТО (да се чете - САЩ) в Европа. Така таза тълпа от лузери ще се опита да се присламчи към САЩ... Но в Америка - нейните данъкоплатци също не обичат паразитите.

И тогава ... Представете си: след като Турция останките от ЕС ще търсят обятията на Русия. Какво да правим с тях? Да ги храним, както и в съветско време? Това не би било желателно. Нека те останат сами със себе си. А с „Райха“ и с Америка, ние някак си ще се спогодим. Основното нещо е да не се позволи Ислямският халифат да обхване остатъците от ЕС, иска Анна Шафран.

*Бел. на редакцията: Колко фантазията се развихри след Brexit -а.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания