Last news in Fakti

2 Юли, 2016 11:01 2 921 0

Къде отстъпи Ердоган?

  • реджеп ердоган-
  • отстъпи-
  • сирия

Турция е организирала секретна среща между представители на Москва и сирийските опозиционни лидери

Къде отстъпи Ердоган? - 1
Снимка: БТА/AP

На фона на нормализирането на отношенията с Русия, турският президент Реджеп Ердоган е тръгнал на отстъпки по отношение на кюрдските бунтовници в Сирия и режима на Башар Асад, съобщава в. „Файненшъл таймс“ като се позовава на дипломатически източници и източници от сирийската опозиция.

Лидерите на бунтовниците, на които се позовава изданието, твърдят, че възобновяването на отношенията между Анкара и Москва ще се усети от сирийската опозиция. Те са на мнение, че най-голям ефект от сближаването на Анкара и Москва ще има върху радикалните ислямистки групировки, поддържани от Турция.

Според източниците на „Файненшъл таймс“ седмица преди президента Ердоган да изрази съжаление за сваления Су-24, Турция е организирала секретна среща между сирийските лидери и представители на Москва. Освен това дипломатически източник твърди, че Турция е организирала чрез Алжир и закрит канал за обсъждане на кюрдския въпрос с ръководството на Сирия. Турските власти неотдавна уволниха шеф от разузнаването, отговарящ за сирийското направление, за да се отдръпнат от твърдата позиция за възможна сделка с режима на Асад, твърди дипломатическият източник на „Файненшъл таймс“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: