Last news in Fakti

15 Юли, 2016 15:53 2 324 7

Китай предупреди Япония

  • китай-
  • монголия-
  • япония

Пекин не иска Токио да се меси в конфликта за Южнокитайско море

Китай предупреди Япония - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Китайският премиер Ли Къциян заяви пре японския си колега Шинзо Абе, че неговата страна трябва да спре да се меси в спора за Южнокитайско море, съобщи „Ройтерс“.

Въпросът за Южнокитайско море беше една от централните теми на регионалната среща в Монголия.

„Япония не е страна по въпроса с Южнокитайско море. За това и тя трябва да внимава в своите думи и дела по въпроса. Там трябва да спрат да се намесват“, заяви Къциян.

От своя страна Абе е заявил, че международните закони трябва да се спазват. През тази седмица Международният трибунал в Хага отхвърли претенциите на Пекин за право над териториите в Южнокитайско море.

По-рано днес Абе е постигнал споразумение с виетнамския си колега Нгуен Тан Зунг, че решението трябва да бъде спазвано.

Мнение по въпроса изказа на външният министър на Филипините Пефекто Йасай. Според него Манила зачита решението като „крайъгълен камък за сдържане и трезвост“.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фики

    0 0 Отговор
    А дали няма да е най-добре ако просто се придържат към подписаните договори и международното право?
  • 2 1234

    1 0 Отговор
    То името на морето красноречиво говори-южно китайско ,малко по нагоре е източно китайско море ,а още по нагоре е японско море,така,че ако това японците не го знаят да го видят на картата и тогава да се месят.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Абе лавандуло цифровизирана,ако НИЕ размахаме един пожълтял лист на който пише че старото име на Китайско море е БЪЛГАРСКО КИТАЙСКО МОРЕ ,значи ли това че е наше море? Със всичките "морски дарове" естествено ПЛЮС НОВОПОСТРОЕНИТЕ ИЗКУСТВЕНИ ОСТРОВИ ОТ КИТАЙЦИТЕ?!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 а ся

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Знаеш ли как се говори с глупак ? Глупаво . :)
    Както си попитал отговора е само един . Зависи от стойностна на жълтата хартия която размахваш . Също зависи кой я гледа и кой я оценява . За пример : Ако сме притежатели на безценна хартия , но никой не иска да я погледне , то тя не струва нищо !!!!!!
  • 5 Goro Lafchi

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Какво казваш? Българско китайско море значи! Някой е забравил да си принебе вересиите
  • 6 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    като ви кажат за северен китаиски сибир ще смените бързо плочата :))))!всъщност те вече го казват и показват в поамурието експанзията на жълтурите е факт!

    Коментиран от #7

  • 7 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    А ти как го каза? Поамурието??? Нека да опитаме отново и да пробваме с Приамурието! О, еврика, такамсе получавало! Ама на вас американските троловете какво ви става? Днес ги ръсите едни малоумни.