Last news in Fakti

17 Юли, 2016 11:30 2 734 11

САЩ нямат роля в опита за преврат в Турция

  • джон кери-
  • преврат-
  • турция

Джон Кери е провел телефонен разговор с турския външен министър

САЩ нямат роля в опита за преврат в Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Държавният секретар на САЩ Джон Кери отхвърли всякакви твърдения, за това, че Вашингтон стои зад опита за преврат в Турция, съобщи NDTV.

Американски представители отрекоха се обявиха против опита за преврат още в ранните часове на събота. Турски официални лица обаче изказаха съмнения, че САЩ тайно са подкрепяли метецжниците.

Турският президент Реджеп Ердоган призова САЩ да му предадат проповедника Фетхуллах Гюлен, когото той обвини за организатор на метежа.

В разговор с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, Кери е заявил, че има много процедури по депортиране, които трябва да бъдат разгледани, преди да се стигне до подобна крачка.

„Г-н Кери обяви, че Вашингтон е готов да предостави помощ на турското правителство по провеждането на настоящото разследване. Твърденията за роля на САЩ неуспешния опит за преврат са напълно неверни и вредни за нашите двустранни отношения“, обяви говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 2 Отговор
    Може и хал хабер да си нямат, ама Кери в началото говореше за ПРИЕМСТВЕНОСТ. Сега са наред краварските тролове за обясняват как САЩ са помогнали за запазване на демлкрацията в Турция. Смях, смях...
  • 2 onq s konq

    2 1 Отговор
    Естествено че преврата е замислен и организиран от тайните служби на САЩ и не случайно Гюлент е точно там.А още по-естествено е да го отрекат яростно и никога няма да депортират въпросния пастор в Турция,защото истината ще лъсне-по-скоро биха го ликвидирали!А причината е ясна-Ердоган стана много "див петел",почна да създава сериозни международни неприятности,а за капак се заигра и с руснаците.
  • 3 Чопър

    1 2 Отговор
    Има си световен специалист по превратите и както винаги отрича, ни лук ял ни лук мирисал.
  • 4 kov4ega

    1 2 Отговор
    мрасна зган американска вие кво о4аквате беее да кажат даа ние стоим зад това ...
  • 5 Goro Lafchi

    1 2 Отговор
    "Турските власти са обезпокоени от факта, че метежниците, който се опитаха да направят военен преврат в Турция, са използвали американската авиация, в частност бойни хеликоптери."
    Ха, това е цитат от темата за база "Инджирлик", и после каубоите ни лук яли ни лук мирисали.

    Коментиран от #10

  • 6 1234

    0 2 Отговор
    Кой знай,ама надали.Чак не ми се вярва.Ами за Армения?Как стои там положението?Какво си казахте?И тъй и тъй сме в района дай да направим и в Армения.Да не се разкарвате два пъти,с един куршум два заека.ДАНО ГОСПОД ПО БЪРЗО СВЪРШИ С ВАС,ЧЕ СВЕТЪТ ДА СИ ОТДЪХНЕ ОТ ВАС.
  • 7 1234

    1 2 Отговор
    Не оставихте не разбутано място по тази земя.Не оставихте нито една държава да не я окрадете.Не оставихте хората да живеят спокойно и в МИР.ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ КАКТО ТОЙ СИ ЗНАЕ.
  • 8 бббббб

    2 0 Отговор
    Направо повярвах...
  • 9 наблюдател

    2 2 Отговор
    Цялата организация и идея за световен джихад е създадена от американските служби.Заради тази простотия ги има такива като Ердоган които искат да правят ислямски държави.Сега отричат всичко а ние трябва да се правим че им вярваме.
  • 10 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Goro Lafchi":

    Някаква протурско-краварска шушомига се натиска да пише мижави минусчета. Ма я се понапънете тролчета и дайте малко повече от вас!
  • 11 кон

    1 0 Отговор
    Много .много отдавна имаше един детски сериал , за един умен кон - Фюри. Но дори умните коне не могат да скрият американ ското участие в опита за преврат в Турция. Арестуван е и команди ра на базата Инджирлик- леко работещ за Америка! Американско- турските отношения излизат от хладилника , но за амер. съжале ние - влизат във фризера!