Last news in Fakti

21 Юли, 2016 15:26 1 285 3

Как избирането на Доналд Тръмп ще се отрази на НАТО?

  • доналд тръмп-
  • нато-
  • сащ-
  • президент

Доналд Тръмп заяви, че САЩ първа трябва да оправят „собствената си каша“

Как избирането на Доналд Тръмп ще се отрази на НАТО? - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент на Съединените американски щати, е възможно страната да не гарантира отбраната на своите съюзници в НАТО.

В интервю за „Ню Йорк Таймс“ кандидатът на републиканците за президентския вот заяви, че САЩ трябва да се притекат на помощ на своите съюзници само ако те са „изпълнили задълженията си към нас“.

Според член 5 на договора на северноатлантическия съюз нападение срещу всяка една страна се счита като нападение срещу всички тях.

Доналд Тръмп заяви, че САЩ първа трябва да оправят „собствената си каша“, преди да мислят за останалите страни.

Президентските избори на американска земя ще се проведат през месец ноември тази година. На политическата сцена един срещу друг ще се изправят Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 223

    0 2 Отговор
    Бойко,Бойко,
    в какъв филм те вкарват.
    Ердоган и Путин се прегръщат,
    САЩ се канят да се отдръпнат,армията ни се оказва на кофти място в кофти времена/по добре я разпусни/.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Когато видиш да се прегръщат една обезценена и една сриваща се валути да знаеш,че не се получава ЕДНА СТАБИЛНА ПАРИЧНА ЕДИНИЦА!Пък какво се канят да правят САЩ,...просто не е за твойта глава.

    Коментиран от #3

  • 3 999

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Не знам кой с кого се е прегърнал но ти си се прегърнал здраво с простотията и няма отърване.Твоите работодатели от САЩ сами не си дават големи надежди с Доналтчо Тръмп и рогоноската Хилари така, че радостта ти от мизерните центове за които се продаваш скоро ще секнат.