Last news in Fakti

23 Юли, 2016 15:00 3 945 3

Мюнхенският стрелец – новият Брейвик

  • брейвик-
  • мюнхен-
  • германия-
  • стрелец-
  • али сонболи-
  • норвегия

18-годишният германски гражданин от ирански произход е бил в депресия

Мюнхенският стрелец – новият Брейвик - 1
Снимка: БТА/ AP

Има връзка между стрелеца от Мюнхен и норвежкият убиец Андерш Брейвик, заявиха разследващите, цитирани от „Telegraph“.

Според германската полиция е възможно 18-годишният нападател, идентифициран като Али Сонболи, да се е вдъхновил от норвежеца.

През месец юли 2011 година крайнодесният Андерш Брейвик извърши две последователни терористични нападения в Норвегия – първо взриви бомба в столицата Осло, а след това атентаторът се насочи към острова, на който се провеждаше младежки лагер.

Брейвик, който уби 69 души на Ютьоя, се смята за рицар-кръстоносец, чиято мисия е да прогони исляма от Европа. Той бе осъден на 21 години затвор.

Стрелецът от Мюнхен е 18-годишен германски гражданин от ирански произход, роден в баварския град. Бил е въоръжен с пистолет Глок, имал е около 300 патрона в раницата.

Сонболи е бил в депресия, заявиха разследващите. В дома му не е намерена връзка с джихадистката групировка „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Странно, сякаш тероризма е заразен? започнаха някои и сега куп народ взривява и стреля? аз мисля, че се дълги на ГМО... ето прилагам факти...хапне някой терористично настроен лютиви пиперки, вдигне адреналин и понеже не му се копа нивата с моотика реши да стреля и взривява? изреве я Аллах акбар!, я Господ с нами1 я друго и намери патлак и почне? на това му казвам лошо храносмилане. Аз например съм изследвал кое е най-доброто лечение за човек ядосан и склонен към тероризъм - да скочи доста студена река или хладилна вана! изведнъж целият му тероризъм се изпарява... като му се свият топките и гърлото от студ и изфирясва тероризма... ала не ме чуват хората.
  • 2 еее

    0 0 Отговор
    Много удобна интерпретация за терора в Германия. Сигурно и афганистанеца който убил хора във влака преди няколко дена бил повлиян от Хитлер..ИЛИ от Джак -изкормъвача . За идиоти добра лъжа...
  • 3 наблюдател

    0 0 Отговор
    Баба Меркел пак е накарала полицията да си мълчи както за изнасилванията по Коледа. Сега иранец последовател на Брайвик,направо надминаха себе си в измислиците.
Новини по държави: