Last news in Fakti

2 Август, 2016 16:58 5 223 10

Хеликоптери пуснали контейнери с хлор в Сирия

  • сирия-
  • химическо оръжие-
  • хлор-
  • хеликоптери-
  • атака-
  • цивилни

Атаката е осъществена близо до мястото, където бе свален руски хеликоптер

Хеликоптери пуснали контейнери с хлор в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Хеликоптери са използвали химическо оръжие в сирийски район, контролиран от опозиционните сили, съобщи „Ал Джазира“.

Атаката е осъществена до град Серакеб в северната част на страната, провинция Идлиб.

Хеликоптери са пуснали контейнери с хлор, вследствие на което са пострадали 33 цивилни, включително 18 жени и 10 деца, отведени в болница.

Местни източници споделиха пред Анадолската агенция, че бомбардировките с химическо оръжие са извършени от режима на Башар Асад. Двама от ранените са в критично състояние.

Факти.бг припомня, че вчера в провинция Идлиб бе свален руски хеликоптер Ми-8. И петимата души на борда загинаха.

От началото на конфликта в Сирия са били убити близо 470 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯКОЙ

    3 1 Отговор
    Браво това вече е добра новина.Да унищожат това племе смърдело.
  • 2 filofob

    2 0 Отговор
    Обгазен е бил града, до който е бил свален бойния руски хеликоптер.
    Едва ли е случайност.
  • 3 ГОЙКО

    1 0 Отговор
    А КАК СЕ РАДВАХА М....ЛИТЕ ДОЛНИ НА СВАЛЕНЯТ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР ТО БЯХА СНИМКИ ТО БЕШЕ РАДОСТ НИЩО ЧУДНО ДА СА ГО ВЪРНАЛИ ЗА СКРАП .Е СЕГА ДИШАТ ТРУДНО НО ВСИЧКО ЛОШО ГИ ЧАКА. НАЙ. ДОБРЕ Е ДА ГИ ИЗГОРЯТ ЗА ДА НЕ СЕ МЪЧАТ.
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Такива новини чувахме и за Ирак и за Либия. После се оказа че не било вярно.


    Да "независимите и свободни" западни медии разгласяват слухове уж цитирайки независими източници. Е и всеки вярва на това което иска да чуе. Кервана си върви псетата вият.

    А истинските факти се огласяват години по късно.
  • 5 empire strikes back

    1 1 Отговор
    Най-добре ще е да пуснат чеченците на Кадиров в Сирия, нужна е сухопътна атака срещу гадната паплач, а тия са най-подходящи за целта. И да се трепе наред всичко живо що държи оръжие. Яко мачкане му е майката, иначе няма да стане. Те американците като видят че пада здрава сеч сами ще се разкарат от там и повече никой няма да ги види и чуе в Сирия.
  • 6 безскрупулни

    0 1 Отговор
    Не няма да се разкарат, а ще се повтори сюжета от ВСВ когато е станало ясно че Хитлер ще е наритан от Сталиновата армия. И аз да не се окажат под събетско влияние, се дава начало на настъпление от запад. Те са лъжливи, хитри, лукави, налги и най-вече безскрупулни.
  • 7 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    продължава освобождението на сирия от прогресивните сили на асад и русия.благодарното население е дишало хлора с удоволствие както го прави българското такова прди 25 години в русе!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Деске ма я уточни как точно населението на Русе е дишало хлор точно в зората на демокрацията. Да не би точно тогава партньорите ни от нато да са ни обгазявали.

    И ко ши каиш че и до ден днешен ни тровят с хлор като го вкарват в питейната вода чрез белина.

    Много си скрита също като щраус. Муцунката ти не се види за разлика от едни други много показателни анатомични органи.

    Да те отворя малко и да си сменяш ника коментарите ти идват в мрежата през едни вратички които се наричат адреси. Също така се излагаш като обвиняваш другите в собствените си простотии.

    Коментиран от #10

  • 9 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Може ли да те изкараме на бис?
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    полов не сменям нищо обади се на модераторите на саита и ги помоли да ми оправят ника.иначе за хлора в русе може да гледаш филма дишаи тои бе направен точно за прекрасното време на соца когато в русе децата нямаха въздух ,но без да сме във воина.обгазяваха ни соц предприятията .освен с хлор в русе го правеха с други екстри в бургас,софия,враца злата панега, разлог...що се отнася до простотиите ти си шампиона ,предполагам си такъв и в живота ,щото няма как да живееш нормално с този начин на мислене и информация!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания