1 818 1

Египетската армия ликвидира лидера на Ислямска държава в Синай

При серия въздушни удари са убити 45 екстремисти

Снимка Архив АП/БТА
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Египетската армия е убила лидера на клона на терористичната групировка Ислямска държава, който пое отговорност за свалянето на руския пътнически самолет над Синай, пише в. "Дейли Мейл".

Лидерът на така наречената Ислямска държава в Синай Абу Дуя ал-Ансари е бил убит в Синай при серия от въздушни удари, наред с още 45 терористи, заяви говорителят на египетската армия.

В своята Фейсбук страница армията обяви, че въздушните удари са били проведени близо до египетския град Ариш. По врене на атаката са били разрушени оръжейни складове на терористите.

Засега синайският клон на ИД не е потвърдил информацията за убийството на своя лидер.

Ислямска държава в Синай пое отговорност за свалянето на руския пътническия самолет на авиокомпания "Метроджет" през октомври 2015, когато загинаха 224 души.

Днешната акция на египетските военни идва часове, след като египетския филиал на Ислямска държава разпространи видео, в което предупреди Израел, че скоро ще "плати висока цена", съобщава сайтът "Egyptian streets".

"О, евреи, чакайте ни. Наказанието (което сме ви подготвили) е тежко", заявяват в 35-минутното си изявление терористите, като допълват, че "това е само началото."

Египет


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 555
    Отговор
    1 21:57  04.08.16
    Е че те имат ли армия ? Американците се опитаха да направят и там гражданска война между християни и мюсулмани ама май не се получи, все пак скапаха държавата

Напиши коментар:


Публикувай