Last news in Fakti

7 Август, 2016 11:49 1 730 1

Румънска банда зарежда Европа с оръжия

  • банда-
  • оръжие-
  • европа

Те се внасят то Украйна

Румънска банда прекарва оръжия през Украйна за Западна Европа. Това показва разследване на британски медии.

„Ние можем да докараме оръжия от Украйна, с колкото боеприпаси искате“, заявява един от членовете на бандата пред Sky News.

Членове на бандата заявяват, че са готови да продадат оръжие на всеки, който може да си плати, без значение какъв е. Без значение, дали е банков обирджия, убиец или терорист.

Оръжията се внасят контрабандно от Украйна в Румъния. От там те се разпространяват от други банди, предимно в Западна Европа и Близкия Изток.

Бандата твърди, че оръжията, които продава са чисто нови, сред които и автомати AK 47. Групата има връзки и с доставчици на гранати, мини и гранатомети.

Докладите идват на фона на повишени нива за сигурност в Европа след последната серия от атентати. В рамките на няколко дни бяха извършени атентати в Ница, Мюнхен и Ансбах.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    "Купиии ми мааамо ТОП...!"
Новини по държави: