1 348 2

Русия, Азербайджан и Иран – заедно срещу терора

Държавните лидери проведоха среща в Баку

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Руският президент Владимир Путин е призовал колегите си от Азербайджан и Иран да установят по-активни единни действия в борбата срещу терористичните организации, съобщи ТАСС.

Държавните глави на трите страни проведоха среща в Баку, на която са били обсъдени редица въпроси, сред които и такива в сферата на енергетиката.

„Мислим, че е необходимо да установим по-активна размяна на информация за дейностите на международни терористични организации“, заяви руският президент след срещата с държавния глава на Азербайджан Илхам Алиев и този на Иран Хасан Рохани.

„Нужни са по-ефективни усилия да се спре транзита на оръжия и въоръжени лица“, добави още Владимир Путин.

Руският президент изрази надежда, че сътрудничеството между трите страни ще има прагматичен и взаимоизгоден характер.

Азербайджан


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 08:59  09.08.16
  Това прилича на среща която ,ще трябва да сложи край на руският газов монопол.Обсъждат алтернативни газови маршрути,специално за нас българите. Всичко работи в наша полза,от което лидерите изглеждат доволни и щастливи.До сега все някои ни пречеше да се диверсифицираме от поне 20 източника на газ ,стоящи близо до нас ,с колосални и неизчерпаеми залежи. и сега ни ни очаква светло енергийно бъдеще. Ще купуваме газ от цистерни,и интерконектори ,ако реши да ни подаде някой,като газа освен с печалбите надценките ,ще бъде умножен и по ЕГН-то на министъра.Деси какво ще кажеш по въпроса.
 • Манукян
  Отговор
  2 11:36  09.08.16
  ЕС наистина е много пасивна , вече без армия , без никакви стратегии , лоша икономика ... С сигурност след Великобританя ще има и други брексити ... Турската външна политика е много динамична и имат стратегии .... супата от ЕС , манджата от Русия , салатката от САЩ , сладкото от средният изток , питието от арабите .... ако няма едното има винаги много други алтернативи ! А ние сме на тих режим ... Докато се събудим ще много късно , ще сме длъжници до гащи !

Напиши коментар:


Публикувай