Last news in Fakti

10 Август, 2016 23:30 1 440 1

Данъчен чук за обикновения грък

  • гърция-
  • данъци-
  • задължения

Близо 4 млн. души са на прицела на властите заради неплатени задължения

Данъчен чук за обикновения грък - 1
Снимка: АП/БТА

Близо 4 млн. гърци са на прицела на гръцките власти. Те имат срок до края на август месец да изчистят своите задължения към държавата за получени през миналата година доходи и приходи от имоти.

Това обявиха от гръцкото министерство на финансите. От генералния секретариат за публични приходи обяви, че срещу тях ще се предприемат различни мерки като конфискация, замразяване на банкови сметки и продажба на имоти.

Министерството на финансите заяви, че може да приложи принудителни мерки към едва 1 492 088 души от търсените данъкоплатци. Останалите до 4 млн. пък са нямали никакви активи или имат доходи, които са защитени от социалното законодателство. Новите просрочените дългове на гръцката държава са скочили до 6.87 млрд евро в края на юни, това е ръст от 1.28 млрд. евро спрямо предходния месец. Гръцката държава е успяла да получи едва 881 млн. евро от тези дългове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ами у нас ако има такъв механизъм ще е много добре. След като един си плаща данъците, а друг попълва декларация и я отсрочва докато падне по давност или се трупат данъци с години без да се изискват, за каква справедливост говорим? У нас данъците не са високи и всеки може да си ги плаща, но не иска. Джигитите трупат глоби с хиляди левове и не ги плащат. Навремето имаше ограничение, че не може да продадеш колата без да си платил предходни глоби, но защо го отмениха идея си нямам. Вероятно заради идиотите по пътя, за да ги стимулират към опасно каране.
Новини по държави: