1 225 1

Данъчен чук за обикновения грък

Близо 4 млн. души са на прицела на властите заради неплатени задължения

Снимка: АП/БТА
Снимка: АП/БТА
Венцислав Михайлов

Близо 4 млн. гърци са на прицела на гръцките власти. Те имат срок до края на август месец да изчистят своите задължения към държавата за получени през миналата година доходи и приходи от имоти.

Това обявиха от гръцкото министерство на финансите. От генералния секретариат за публични приходи обяви, че срещу тях ще се предприемат различни мерки като конфискация, замразяване на банкови сметки и продажба на имоти.

Министерството на финансите заяви, че може да приложи принудителни мерки към едва 1 492 088 души от търсените данъкоплатци. Останалите до 4 млн. пък са нямали никакви активи или имат доходи, които са защитени от социалното законодателство. Новите просрочените дългове на гръцката държава са скочили до 6.87 млрд евро в края на юни, това е ръст от 1.28 млрд. евро спрямо предходния месец. Гръцката държава е успяла да получи едва 881 млн. евро от тези дългове.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 09:29  11.08.16
    Ами у нас ако има такъв механизъм ще е много добре. След като един си плаща данъците, а друг попълва декларация и я отсрочва докато падне по давност или се трупат данъци с години без да се изискват, за каква справедливост говорим? У нас данъците не са високи и всеки може да си ги плаща, но не иска. Джигитите трупат глоби с хиляди левове и не ги плащат. Навремето имаше ограничение, че не може да продадеш колата без да си платил предходни глоби, но защо го отмениха идея си нямам. Вероятно заради идиотите по пътя, за да ги стимулират към опасно каране.

Напиши коментар:


Публикувай