Last news in Fakti

18 Август, 2016 10:29 911 0

15 задържани за атентатите в Тайланд

  • тайланд-
  • задържани-
  • атентати-
  • експлозии-
  • взривове-
  • курорти

Вицепремиерът обяви, че иска да види възможно най-много арести

15 задържани за атентатите в Тайланд - 1
Снимка АП/БТА

Силите за сигурност в Тайланд са арестували 15 души, заподозрени за бомбените атентати, които разтърсиха няколко курортни града в страната на 12 август, съобщава „Channel News Asia“.

"Властите задържаха 17 заподозрени в специалните казарми "11-ти армейски кръг" в Банкок, но освободи двама от тях", заяви главният юрисконсулт на правителството, добавяйки, че властите издирват двамата освободени, за да ги арестуват отново.

Никой не е поел отговорност за 11-те експлозии и привидно координираната атака в пет провинции на страната. Стилът на нападението не съвпада с обичайния модел на насилие в страната, която в момента се намира под военно управление.

Анализатори смятат, че местните мюсюлмански бунтовнически групи може би са отговорни за атаките. Въпреки това обаче, но прицелването в туристи, далеч от тяхната крепост, би представлявало безпрецедентна ескалация на конфликта, който основно е съсредоточен в южния граничен регион на Тайланд.

Вицепремиерът  и министър на отбраната - генерал Правит Вонгсувон заяви по-рано днес, че иска службите за сигурност да арестуват колкото е възможно повече от хората, отговорни за палежите и бомбените атаки в седем южни провинции на страната, съобщава изданието „Thai Visa“.

Неговият коментар дойде, след като бе помолен да даде подробности за напредъка в разследването на бомбените атентати от 12 август.

Той помоли новинарските медии да не оказват натиск върху властите, но увери, че иска да бъдат арестувани колкото е възможно повече заподозрени, а разследването напредва.

Вонгсувон също така поиска съдействие от страна на обществото. Той помоли хората да помагат на властите в качеството си на техни очи и уши.

Според него няма нужда от паника и страх, тъй като органи за сигурност работят в тясно сътрудничество.

По последни данни при серията от атаки са загинали 21 души и над 120 са ранени. Сред тях има и чужденци – туристи от Китай, Филипините, Хонконг, Тайван, Малайзия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА