Last news in Fakti

19 Август, 2016 14:10 1 283 0

Швеция иска да забрани просията

  • швеция-
  • просия-
  • забрана-
  • имигранти-
  • европа

Над 4000 мигранти в страната, изкарват прехраната си по този начин

Швеция иска да забрани просията - 1
Снимка АП/БТА

Правителството на Швеция обмисля да забрани просията в страната, съобщава Радио Швеция, припомняйки, че подобно ограничение вече е в сила в съседна Дания и в някои части на Норвегия.
 
По време на среща с други северни страни в Исландия, шведският министър на публичната администрация Ардалан Шекараби заяви, че ще проучи забраните, които понастоящем действат в други страни. Той добави, че към момента страната му няма конкретни планове тази практика да бъде поставена извън закона.

"Това е проблем, пред който са изправени много общности", заяви Шекараби пред Радио Швеция. " Ние наистина трябва да анализираме всички възможни мерки, които могат да бъдат предприети. Би било грешка ако не го направим и не обърнем внимание на проблема".

Той обясни, ще е уместно да се направи оценка на мерките взети в други държави.

Дания е въвела национална забрана за просия, а Норвегия направи опит за въвеждането на подобни мерки през 2015 г., но се провали. Няколко местни общини въведоха забрани, но до този момент единен закон не е въведен.

През последните години в Швеция се наблюдава покачване в европейските мигранти, предимно хора от ромските общности на България и Румъния, които си изкарват прехраната с просия по улиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: