967 2

В Германия забраняват бурките, за да „сближат хората“

Не въвеждаме забраната от съображения за сигурността, заяви германският вътрешен министър

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Германия тръгва по пътя на Франция и Белгия, където на места бяха въведени забрани на носене на бурки, съобщи ДПА.

Вътрешният министър на страната Томас де Мезиер заяви, че лицата на мюсюлманките трябва да бъдат открити, за да „живеем заедно в едно общество“.

Забраната за носене на бурки ще важи на обществени места, училища и университети, съдебните зали, както и по време на шофиране.

„Забраната на бурките на публичните места няма нищо общо със сигурността, а с насърчаването на политики, които сближават хората“, заяви Томас де Мезиер.

Факти.бг припомня, че френски градове на Лазурния бряг наскоро забраниха буркините – бански костюм, покриващ цялото тяло и глава – с изключение на лицето.

Мюсюлманската общност в страната и различни антидискриминационни организации осъдиха забраните, твърдейки, че жените трябва да имат свобода сами да избират начина, по който да се обличат.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 18:35  19.08.16
  "жените трябва да имат свобода сами да избират начина, по който да се обличат." - това го казала мюсюлманската общност, дето иначе много права дава на жените! И дефакто се състои само от мъже, щото те са единствените, имащи право на казване в тяхната обност! Мисля си, че за мюсюлманите жените дори не са мюсюлмани, а нещо друго, по низхо от човека, дето не би трябвало да има религия дори! Не слагам всички мюсюлмани под общ знаменател, това се отнася за дивите, а те хию не са малко по света.
 • Диди
  Отговор
  2 23:55  19.08.16
  Да,така е.Жените за тях са на много ниско ниво.Мъжете дори не подавът ръка на жена за поздрав,във Саудитска Арабия жените нямат право да карът автомобили,нямат право да правят спорт и много други неща.Ако няма никакви религии на света,то той ще бъде мирен.

Напиши коментар:


Публикувай