1 769 0

Създателят на Backstreet boys и N SYNC почина в затвора

Опозореният мениджър почина на 62 години, докато излежаваше 25-годишна присъда

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Лу Пърлман, създател на бой бандите Backstreet boys и N Sync, почина на 62 години в затвора, съобщи списание Rolling Stone.

Причините за смъртта на Пърлман не се съобщават.

Той е починал в петък, докато излежаваше 25-годишна присъда за финансова измама.

"Приемаме новината със смесени чувства, но почивай в мир Лу", написа в Туитър Крис Къркпатрик от 'N Sync, след като научи новината за смъртта на Пърлман. Ланс Бас добави, "Говори се, че Лу Пърлман е починал. Той може и да не беше честен бизнесмен, но аз не бих правил това, което обичам днес ако не бяха неговите връзки и влияние. Почивай в мир Лу."

След неуспешен опит в бизнес авиацията, в средата на осемдесетте години, Пърлман, братовчед на Арт Гарфънкъл, измества поглед към  музиката, след като вижда успеха на New Kids on the Block.

Пърлман създава "Trans Continental Records" и публикува реклама, че търси млади изпълнители от мъжки пол. След пропиляването на няколко милиона долара в търсене на таланти, Пърлман основана Backstreet Boys, а по късно и 'N Sync, които стават суперзвезди за изключително кратко време.

През 2006 г. обаче, той е обвинен във финансови измами за около 300 млн. долара. Пърлман бяга от САЩ през януари 2007 г., но пет месеца по-късно е арестуван в Индонезия.

Продуцентът е осъден през 2008 година, след като се призна за виновен по всички обвинения. Искове срещу него подадоха и членовете на създадените и менажирани от него музикални групи. Те твърдяха, че Лу е прибирал значителна част от хонорарите им

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай